You are here
Home > autobanden > Vredestein Quatrac 5 test winnaar AutoBild 2016

Vredestein Quatrac 5 test winnaar AutoBild 2016

vredestein-quatrac-5-bandentest-autobild

De Vredestein Quatrac 5 is uit de all season bandentest van AutoBild als beste getest. Onder andere de goede grip, lage rolweerstand (economisch voordelig), en de bijna vergelijkbare eigenschappen op sneeuw met een echte winterbanden vielen op!
De Vredestein Quatrac 5 is de opvolger van de populaire Vredestein Quatrac 3. Vredestein heeft zich bewezen op het gebied van all season banden.

Design Vredestein Quatrac 5

In het design van deze all season band zie je aan de ene kant een winterbanden profiel, aan de andere kant een zomerbanden profiel. Wie had gedacht dat zo’n eenvoudig en sterk concept het tot de beste winterband zou schoppen? Geen wonder dat de Quatrac 5 gewoon het “3 peak mountain snowflake symbol” mag dragen. Wat is dit symbool? Als je hem ziet dan herken je hem, een berg met een sneeuwster erbij. Dit symbool geeft aan dat de band onafhankelijk getest is op eigenschappen in winterse omstandigheden, de berg in de sneeuw zeg maar.

Vredestein Quatrac 5 in 5 punten:

  1. Een all season band met eigenschappen van een échte winterband, geen bandenwissel of 2 sets velgen meer nodig dus. En wel een band die geschikt is om mee de wintersport in te gaan.
  2. Goede rijeigenschappen, grip, wegligging, bochtenwerk, deze band doet het allemaal
  3. Goede prijs in aanschaf en zeer goede slijtvastheid en een lange levensduur.
  4. De bandenlabels laten zien dat dit een goede “groene” band is, dus minder brandstofverbruik!
  5. Stille band, weinig geluid tijdens het rijden dus een lekkere comfortabele rit richting de Alpen!

Tegenwoordig zijn all season banden steeds populairder aan het worden. Mensen hebben weinig ruimte voor de opslag, weinig tijd voor de bandenwissel en minder geld over voor hun banden. Wel wil de automobilist een veilige band, een band die niet snel slijt en die grip biedt in alle omstandigheden. De Vredestein Quatrac 5 lijkt voor de automobilist met deze wensen een uitstekende keus te zijn.Vredestein Quatrac 5 test winnaar AutoBild 2016

 

Foto: Vredestein

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog