You are here
Home > autobanden > Runflat banden voor BMW

Runflat banden voor BMW

BMW maakt eigenlijk altijd gebruik van runflat banden, dus ook de winterbanden moeten je banden over deze techniek beschikken. Heb je een BMW of ben je van plan een BMW te kopen? Hou hier dan rekening mee. Wat runfat banden zijn en wat de voor- en nadelen hiervan zijn bespreken we in deze blog. Je weet dan ook waarom je voor je BMW runflat banden nodig hebt. 

BMW runflat banden

BMW maakt gebruik van runflat banden. Deze banden bieden de mogelijkheid bij een lekke band voor nog zo'n 80 kilometer door te rijden. Dit is dan met een beperkte snelheid maar kan je in de meeste gevallen veilig bij een bandenspecialist brengen of gewoon lekker thuis als je montage van banden aan huis wilt laten uitvoeren. Maar wat zijn de voor- en nadelen van dit type autobanden? Hier komt een lijstje:

Voordelen runflat banden

  1. Bij een lekke band kun je gewoon doorrijden. Je ziet een melding op je display dat je band lek is, maar hoeft niet onmiddelijk te stoppen. Dit uiteraard bij een lek, niet als je de band volledig kapot gereden hebt op bijvoorbeeld een stuk ijzer.

  2. Door de verstevigde zijkanten zul je een sportievere rijeigenschap ervaren. Dit is voor sommige mensen die van comfort houden ook weer een nadeel.

  3. Je kan je bandenspanning via TPMS sensoren zien op je dashboard, je bent dus bij te lage spanning er snel bij en kan de band oppompen. Dit scheelt kosten aan brandstof en bevorderd de veiligheid.

Nadelen runflat banden

  1. Het grootste nadeel aan runflat zijn de kosten. Met name runflat winterbanden zijn een stuk duurder en lang niet van alle bandenmerken en modellen beschikbaar. Dit is jammer als je een specifieke band wilt of niet teveel wilt betalen. Ook de montage, doordat runflat met de stevigde zijkanten moeilijker monteren is, is een stukje duurder dan normale montage van banden. 

  2. Je hebt geen reservewiel in de auto. Nu hebben veel moderne auto's al lang geen thuiskomertje, of vroeger zelfs een volwaardig wiel achterin liggen, maar een auto, zoals een BMW met runflat heeft dit eigenlijk nooit. Rij je je band volledig kapot, op bijvoorbeeld dat stuk ijzer wat op de weg lag, dan kun je niet verder. Je kan de ANWB bellen, maar ook zij zijn afhankelijk van de bandenspecialisten om een bandje te halen voor je. Reken op hoge kosten! 

BMW runflat banden kopen

Ga je runflat banden kopen voor je BMW of andere auto met runflat technologie? Vergelijk dan de bandentesten en prijzen van banden die runflat technologie bieden. Niet iedere band heeft dit namelijk en de prijzen liggen hoger. Dus om appels met appels en peren met peren te vergelijken doe je er goed aan om alleen deze banden te checken. Via de meeste bandenwebshops kun je makkelijk een filter aanzetten om alleen runflat te zien. Voor je winterbanden 2020 lijstje kun je dus weer gemakkelijk online kijken of als je van service houdt, je bandenspecialist contacten. Ook hij kan zien welke banden geschikt zijn voor jouw auto. Hou er wel rekening mee dat de gemiddelde bandenspecialist winterbanden op voorraad heeft maar niet allemaal in runflat uitvoering.

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog