You are here
Home > Winterbanden > Winterbandentest 2016 bandenmaat 15 inch

Winterbandentest 2016 bandenmaat 15 inch

bandenblog winterbandentest 2016

Winterbandentest 2016, welke winterbanden kopen? De winter van 2016 staat voor de deur, tijd voor winterbanden kopen. Om je te helpen bij je keuze nemen we bij Bandenblog de winterbandentest 2016 onder de loep. We kijken hierbij naar wat volgens de verschillende testen van bijvoorbeeld de ANWB en ADAC maar ook naar de bandenlabels, de bandenlabels zeggen al veel over grip, brandstofefficiëntie en gebruik. De winterbandentesten worden met verschillende bandenmaten gedaan en niet alle banden worden erin meegenomen. Daarnaast worden de testen met een merk en model auto uitgevoerd die wellicht anders is dan je eigen auto, hierdoor kunnen resultaten anders zijn.

Winterbanden test 2016 bandenmaat 15 inch

In de bandenmaat 185/65R15 scoort de Goodyear Ultragrip 9 als beste. De Goodyear Ultragrip 9 zijn de nieuwste Goodyear winterbanden. Bij de tweede in de test, de Michelin Alpin A4 is dit opvallend aangezien de Michelin Alpin 5, de nieuwe versie in de Alpin winterbanden serie of niet getest is of niet als beste uit de resultaten is gekomen. Ook Nokian en Vredestein staan in de top 5. Laten we deze banden eens beter bekijken:
bandenblog goodyear ultragrip 9

Goodyear Ultragrip 9

De Goodyear Ultragrip 9 scoorde vorig jaar ook al goed in de winterbanden testen, en blijkbaar hebben de andere bandenfabrikanten nog geen goed antwoord hierop gevonden. Ook in de winterbandentest 2016 in 15 inch staat de Goodyear Ultragrip 9 nog steeds bovenaan.
bandenblog michelin alpin a5
Michelin Alpin A4

Ontworpen voor kleine stadsauto’s en compacte gezinsauto’s heeft deze band een welverdiende tweede plaats in deze test. De Alpin A4 is beschikbaar in veel verschillende bandenmaten variërend van 14 tot en met 17 inch en snelheidsklasses tot 210km/uur. Wat de bandenlabels betreft scoort de Michelin Alpin A4 in alle bandenmaten op nat wegdek een C en op brandstof efficiëntie een E of een F. Met 70dB valt het geluid van de band mee en zit in klasse 2. Deze winterband is er voor de automerk liefhebbers verkrijgbaar met onder andere Audi en Mercedes markering en zowel met verstevigde zijkant (XL) als in een runflat variant leverbaar.

bandenblog nokian wr d4
Nokian WR D4

Maar weinig mensen kennen Nokian anders dan van de winterbanden, en dat is logisch. Sinds lange tijd is Nokian een begrip als het om winterbanden gaat. Ook in deze bandentest mag Nokian zich, met een plek op de 3e plaats, zich een winterbanden expert noemen. Het bandenmaten pakket van de Nokian WR D4 is enorm breed en loopt van 14 – 20 inch. Bovendien heeft deze winterband in sommige maten het bandenlabel A voor grip op nat wegdek, dat is voor een winterband een enorme prestatie!
bandenblog vredestein snowtrac 5
Vredestein Snowtrac 5

Last but not least, de Vredestein Snowtrac 5 winterband. In bandenmaten van 15 tot 17 inch, is deze band voor kleinere auto’s beschikbaar met bandenmaat van bijvoorbeeld 145/70R13. Ook deze banden scoren in de bandenlabels een C voor grip op nat wegdek. Bij de Vredestein Snowtrac 5 test kwam deze winterband op alle onderdelen als goed tot zeer goed naar voren. Vooral op sneeuw en ijs is dit een zeer goede band, ideaal voor op wintersport dus!

 

Conclusie winterbandentest 2016

De conclusie van de winterbandentest 2016 die we kunnen stellen; de A merken blijven de winterbandentesten domineren en zijn nog steeds de beste winterbanden ten opzichte van budget banden. Dit betekent niet dat goedkope winterbanden altijd een slechte keus zijn, bijvoorbeeld voor de kleine portomonee kan dit slim zijn. Echter in extreme omstandigheden zoals op wintersport, of mochten we een strenge winter van 2016/2017 gaan krijgen, dan kun je maar beter op een goede winterband rijden. Wij hopen je hiermee in ieder geval een goed eind in de juiste richting geholpen te hebben om een setje winterbanden te vinden die bij jou past! Zoals eerder genoemd is de bron van deze bandtest de ANWB/ADAC, de bandenlabels, wat fabrikanten over de banden zeggen en recensies van automobilisten. Mocht je meer over de test willen weten dan verwijzen we je graag door naar de testen van ANWB, de websites van een winterbanden fabrikant waar je interesse in hebt of natuurlijk de bandenspecialist, laatstgenoemde kan je goed advies geven voor jouw auto en het door jou gewenste gebruik van je winterbanden.

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog