You are here
Home > autobanden > Pirelli op je Volvo?

Pirelli op je Volvo?

volvo xc90 op pirelli autobanden

Sommige combinaties lijken voor de hand te liggen, een Ferrari of Pagani op Pirelli banden of een Audi op autobanden van Continental. Japanse auto’s op Yokohama. Het gaat om het gevoel die je bij de autobanden hebt en bij de auto. De beleving van de bandenmerken is groot. Bij Pirelli denk je aan het prachtige Italië, waar je de Ferrari 458 door de bergen of langs de kust ziet rijden. Als deze parkeert wordt het logo op de banden zichtbaar, en dit kan niets anders zijn dan natuurlijk een Pirelli band. Toch is er nu een nieuwtje van onze bandenvrienden uit Italië dat je een heel ander gevoel geeft. Pirelli gaat OE (eerste montage) gemonteerd worden onder een… Volvo!

Volvo XC90 SUV op Pirelli Scorpion Verde

De Volvo XC90 gaat afgeleverd worden op Pirelli Scorpion Verde autobanden. Voor en achter komt een andere bandenmaat:
Vooras: 275/40 R21 107Y XL (Ja je leest het goed, 21 inch!)
Achteras: 235/55 R19 105V XL (En ja, je leest het weer goed, achter 19 inch.. huh?)

Een beetje vreemde combinatie al met al, een Zweedse auto op Italiaanse banden en dan ook nog eens met een profiel waarvan je denkt, hou die mooie foto’s van de Volvo offroad maar even bij je. En achter een kleinere inchmaat als voor. Op de foto’s zie je het verschil in inchmaat niet, maar het klinkt wel wat raar.
Wat wel even gezegd mag worden, wat een mooie auto! Hij pas helemaal in deze tijd. Je betaald er wel wat voor, 68.995 euro. Goedkoop is ie dus niet, maar als je een Volvo koopt dan zoek je ook geen aanbieding.

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog