You are here
Home > autobanden > Goodyear Wrangler Trailrunner AT

Goodyear Wrangler Trailrunner AT

Goodyear trailrunner AT

Wat we al vaker op Bandenblog aankaarten is het probleem van een SUV. Gemaakt met off road capaciteiten zien we in de marketing van de SUV prachtige beelden van de auto in de natuur. Rijdend over een landweg, langs de kust of een stukje door het bos. En maandag gewoon weer over de snelweg van Almere naar Amsterdam. De SUV kan het in theorie allemaal, maar je zal een keuze moeten maken als het op de autobanden aankomt. Kies je voor de stille autobanden die je een goede brandstof efficiëntie bieden, dan zal de grip zelfs in een modderige berm al tegenvallen. Laat staan de weekenddagen met je SUV het bos in gaan. Kies je voor de andere optie, een prachtige off road band met een diep profiel dan is dit geen probleem. Je hebt overal grip en het ziet er nog stoer uit ook. Maar op de snelweg heb je last van lawaai en je brandstof verbruik is hoger dan verwacht. Aan bandenfabrikanten om een oplossing te vinden, een soort all seasonband voor de SUV. Goodyear komt met een nieuwe band in de wrangler lijn: Trailrunner AT.

De Goodyear Wrangler Trailrunner AT, wat heeft deze autoband te bieden?

De Goodyear Wrangler Trailrunner AT is een cominatie van off road en on road capaciteiten. De Trailrunner AT heeft grote blokken in het profiel die duurzaamheid zowel op de weg als in de natuur bieden. Verder is het profiel ontwikkeld om wél grip te bieden maar niet het lawaai waar mensen geen zin in hebben. Al met al krijg je een goede all season band speciaal ontwikkeld voor SUV’s. Goodyear zelf heeft er hoge verwachtingen van, als je naar het maten pakket kijkt: maar liefst 41 bandenmaten in een range van 16 tot 20 inch.

Moet je de Goodyear Wrangler Trailrunner AT kopen?

Misschien wel en misschien niet. Het blijft een compromis net zoals een all season band eigenlijk nooit de grip kan evenaren van een echte winterband. Zo zal deze Trailrunner AT niet de grip in modder bieden die een Wrangler DuraTrac zal geven. Toch is het voor de autorijder die meestal op de snelweg zit maar ook graag af en toe de weg af wil en zijn SUV wil gebruiker waar deze voor gemaakt is, een goede keuze kunnen zijn. Als bandenspecialist zeker een band om even naar te kijken en zelf je mening over te vormen.

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog