You are here
Home > autobanden > Michelin zet bandenspecialist aan de kant

Michelin zet bandenspecialist aan de kant

Michelin zette al eerder de stap naar de consument met het aanschaffen onder andere de webwinkel blackcircles.com maar gaat nu nog een stap verder. Vanaf het eerste kwartaal van dit jaar wordt het mogelijk voor consumenten direct via de Michelin website in te kopen. De eerste banden gaan verkocht worden via michelin.fr. Voor de montage kan gekozen worden voor een ‘distribution partner’. Consumenten kunnen bandenadvies krijgen via de chat. Als de pilot die met de Franse website gedraaid wordt een succes is, gaat over drie maanden de shop uitgerold worden in andere landen. Als bandenspecialist ga je steeds meer alleen op montage verdienen en niet meer op de band zelf. Aangezien de montage het meeste werk is, machines nodig zijn en manuren vergt, praat je over een magere winst die je daaruit kan halen. Zeker als je bedenkt dat het voor grotere bandenspecialisten onmogelijk wordt de tarieven van een zelfstandige zonder personeel aan te houden.

Michelin de enige die je als bandenspecialist moet vrezen?

Nee, Michelin mag dan wel een van de meest actieve spelers zijn met deze aanpak, ook andere bandenmerken proberen steeds meer de stap naar de consument te maken. Goodyear draait een online webshop in Amerika waar bandjes verkocht worden aan de consument. Wat kun je als bandenspecialist hier aan doen? Deze ontwikkeling lijkt moeilijk tegen te gaan, toch is er 1 oplossing: neem zelf een online shop! Ga ook banden verkopen en zorg dat je nieuwe consumenten aantrekt ook buiten je regio. Binnenkort lees je op bandenblog.nl meer over een nieuw e-commerce waarmee jij eenvoudig in kunt stappen in de online bandenbranche! Hou de website in de gaten!

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog