You are here
Home > autobanden > Pirelli banden binnenkort nog veiliger!

Pirelli banden binnenkort nog veiliger!

pirelli-inspectie-systeem

Pirelli banden worden nog veiliger. Pirelli heeft een knap staaltje van technologisch kunnen laten zien, dit keer niet op het gebied van banden innovatie maar in het productie process. Wanneer een band gemaakt is, wordt deze geïnspecteerd. Hierdoor is de kans op productiefouten erg klein. De inspectie gebeurt deels automatisch met machines maar ook nog steeds handmatig. Dat houdt in dat er mensen de hele dag aan een lopende band staan en banden moeten bekijken. Je kan je voorstellen dat je eind van de dag wel tired 😉 bent en geen band meer kan zien. Zo kunnen er dus foutjes ontstaan, een constructiefout wordt over het hoofd gezien en de veiligheid is niet meer 100%.

Pirelli Controllo Visivo Automatico del Pneumatico

Het had de titel kunnen zijn van een filosofisch boek uit het oude rome, maar niets is minder waar. de Pirelli Controllo Visivo Automatico del Pneumatico is een robot. Een mechanisch oog die de banden afspeurt naar fouten. En deze robot is helemaal niet dom, hij herkent de verschillende type autobanden. Zomerbanden, winterbanden, bandenmaten, hij herkent de verschillende types en kan fouten ontdekken. Zelfs nieuwe type banden worden automatisch herkent. En deze robot wordt nooit tired, want banden kijken is zijn favoriete ding!

bron: business.pirelli.com/global/en-ww/the-winner-is-pirelli

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog