You are here
Home > autobanden > Hankook’s succesformule!

Hankook’s succesformule!

hankook laufenn

Dat ze bij Hankook de marketing en branding afdeling goed voor mekaar hebben, dat mag duidelijk zijn. Hankook heeft afgelopen kwartaal weer een mooie omzetgroei van 6,5% laten zien. Dit laat zien dat het bandenmerk, ondanks de licht gedaalde vraag vanwege de economische crisis toch zich verder heeft weten te ontwikkelen. Realiseer je, het gaat hier om omzet, dus niet om winst. Want winst hadden meerdere bandenfabrikanten weten te verhogen vanwege de lage grondstofprijzen. Zelfs merken met een omzet daling hadden toch die winst laten groeien. bij Hankook ook, een dikke 20% stijging! Bam!

Hankook UHP Banden

Hankook doet het goed in de banden voor snelle auto’s, iets waar het merk ook sterk in profileert. In zowel Europa als de VS wordt hieraan gewerkt, en met succes. 40% van de omzet zit in deze tak. Aan het begin heeft het merk zich al in deze tak van autobanden begeven, en met succes. Veel mensen kiezen Hankook als vergelijking met bijvoorbeeld Falken.

Hankook’s Laufenn, een groeiend submerk

Het trucje herhalen, terug naar de marketing afdeling: het submerk van Hankook, Laufenn, doet het ook goed. Ook al is het bandenmerk Laufenn hier nog relatief onbekend en is het merk nog maar een jaar oud, de verwachtingen van het eerste jaar waren al overtroffen. Laufenn, biedt nog maar 5 modellen en is voornamelijk actief in de VS. Het merk Laufenn richt zich om een goede prijs – kwaliteit verhouding. Wat gaan we hier de komende tijd van zien? Nou zoals met ieder succesverhaal, meer bandenmaten natuurlijk! En ook al is de autobanden markt zeer druk bevolkt met veel verschillende merken, Hankook bewijst toch dat met de juiste branding en positionering er altijd ruimte is voor nog een bandenmerk.

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog