You are here
Home > tractorbanden > Michelin landbouwbanden komen mét bandenspecialist

Michelin landbouwbanden komen mét bandenspecialist

Michelin landbouwbanden behoren tot de beste landbouwbanden, hun innovatie gaat ver en vooral hun marketing is erg sterk. We kennen Michelin tractorbanden allemaal van de bodemverdichting verlagen. Bodemverdichting is slecht voor je grond en uiteindelijk voor je opbrengst. Michelin heeft de Michelin Ultraflex technologie, deze zorgt ervoor dat je tractorbanden op lage spanning kunnen werken en daarmee een grote loopvlak hebben. Het grote loopvlak verdeelt dan weer beter de druk waardoor je bodem minder verdicht wordt. Het voordeel wordt tijdens speciale Michelin landbouwdagen overal ter wereld gedemonstreerd, toch heeft Michelin blijkbaar het idee dat er meer gedaan moet worden om de agrariërs te overtuigen. En het idee dat de bandenspecialist zijn werk niet goed doet.

Michelin bandenspecialist

Michelin gaat Flash Service aanbieden, een dienst voor agrariërs die op Michelin AxioBib IF900/65 R46 en AxioBib IF750/75 R46 rijden. Vanaf de lente van komend jaar kunnen zij via een app en met een expert hulp krijgen om alles uit hun landbouwbanden te halen. Door het wegen van de tractor en machines kunnen de banden dan op de juiste bandenspanning gezet worden. Huh? Was dat niet taak van de bandenspecialist? Ja, dat ís de taak van de bandenspecialist. Je vraagt je dan ook af waar Michelin mee bezig is. Via webshops ontneemt het de autobanden handelaar al zijn omzet, en nu via de Michelin bandenspecialist van Michelin zelf, raakt ook de landbouwbanden specialist zijn werk kwijt. Allemaal onderdeel van meer grip op de eindgebruiker krijgen, wat in dit opzicht een gevaarlijke strategie is. Want de bandenspecialist zal, wanneer hij merkt dat Michelin een directe competitie vormt, toch overstappen naar een ander merk.

Michelin connected banden

Connected staat voor in verbinding zijn van banden met andere systemen, en daarmee bedoelen we niet de velg of de as. Banden die via sensoren in verbinding staan met software zoals we van TPMS kennen. Die TPMS sensoren kunnen ook weer in wagenpark systemen en, je raad het al, bij Michelin zelf uitgelezen worden. Michelin Connected banden werd gepresenteerd op de landbouwbeurs Agritechnica 2015 en zullen we in de toekomst meer van gaan horen.

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog