You are here
Home > tractorbanden > Mitas banden overgenomen door Trelleborg?

Mitas banden overgenomen door Trelleborg?

trelleborg mitas overname

Mitas banden en Trelleborg banden zijn beide bekende in de wereld van tractorbanden. Trelleborg heeft een bod uitgebracht op het bedrijf waar Mitas onder valt. Wanneer dit goedgekeurd wordt betekent dit dat Mitas banden vanaf ongeveer de eerste helft van volgend jaar onder Trelleborg gaat vallen.

Waarom wil Trelleborg Mitas overnemen?

Trelleborg heeft al een sterke positie in de tractorbanden, waarom zou zo’n speler interesse hebben in Mitas banden? We zetten een aantal punten voor je op een rijtje:

  1. Wanneer ze de omzet van Mitas bij kunnen schrijven verdubbelen ze hiermee hun financiële positie
  2. Met de fabrieken van Mitas erbij, gelegen op meerdere plekken in de wereld kunnen ze hun productie aansterken
  3. Met beide merken in handen kun je ook een alternatief bieden en ook van een ander merk verkopen, dit kan de verkoop vergroten
  4. Met samenvoeging van Trelleborg en Mitas als bedrijf, worden ze de grootste agrarische banden fabrikant ter wereld en vallen ze binnen de top 30 van bandenfabrikanten
  5. Zij kunnen de kennis gaan gebruiken die aanwezig is van afdichting coatings

Als het doorgaat kan dit positief uitpakken voor beide merken, het delen van kennis en het beschikken over meer kapitaal maakt innovaties sneller. Te voorkomen is dat wanneer 1 bedrijf de markt zo domineert dat er weinig keus zal zijn, toch zullen er genoeg concurrenten blijven om de markt gezond te houden. Voor de loonwerker of agrariër zal er op korte termijn niet veel veranderen. Op de langere termijn kunnen ze technologieën van beide merken in de verschillende producten terug gaan zien. Positief dus!

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog