You are here
Home > autobanden > Cooper tires wint design award

Cooper tires wint design award

cooper good design award 2015

Voor veel mensen zijn autobanden puur functioneel. Toch zien we tegenwoordig dat het design van de band prominent wordt. Eerder al kwam Yokohama met de Yokohama Chelsea band, een autoband met Chelsea logo. Al langer is er de samenwerking van Vredestein met designer Giugiaro, een samenwerking waar heel bijzondere en mooie autobanden designs van komen. En nu dus Cooper die een design award binnen haalt met 4 van haar autobanden.

Cooper wint Good Design Award

De Good Design Award is een initiatief van Chicago Athenaeum en European Centre of Architecture, Art, Design and Urban Studies. Uit duizenden inzendingen uit bijna alle landen ter wereld werden deze autobanden gekozen. Welke autobanden van Cooper het zijn:

  • Discoverer STT Pro, populaire off road band
  • Discoverer SRX, autoband voor SUV en Cross over
  • Discoverer UTS, UHP (Ultra High Perfomance band) voor SUV’s
  • Weather Master Ice 100, ook een UHP autoband maar dan voor sportwagens en sedans

Deze autobanden worden vrijwel alleen in Amerika en China verkocht, zeker in de VS is Cooper een bekend merk. In Nederland is dit helaas op dit moment nog minder, maar zeker bekend bij liefhebbers van 4×4 auto’s.

Waar wordt op gelet bij de Good Design Award?

Er zijn een aantal eisen waar een product aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze prijs. Belangrijke factoren zijn innovatie, design, duurzaamheid, materiaal, constructie en efficiëntie. De producten van Cooper voldoen aan al deze criteria, toch zouden wij van Bandenblog niet 100% achter het oordeel staan. De Discoverer STT Pro is een prachtige off road band die onder iedere Jeep er erg goed uit zal zien. Nee, sterker nog, het is een upgrade voor je auto. De karakteristieke blokken en die prachtige tint zwart, de Cooper Discoverer STT Pro is echt een band die je moet gaan bekijken als je op zoek bent naar een goede off road autoband.

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog