You are here
Home > autobanden > Nexen nieuwe autobanden 2016

Nexen nieuwe autobanden 2016

nexen n700 plus n priz ah5

Nexen gaat het jaar goed beginnen en komt in januari met twee nieuwe autobanden. Het gaat om de Nexen N’Priz AH5 en de Nexen N7000 Plus UHP (Ultra High Performance), deze all seasonband kende we al, maar met de Plus is er vanaf 2016 een nieuwe versie van deze autobanden te koop.

Nexen N’Priz AH5

De Nexen N’Priz AH5 zal vermoedelijk niet een hele bijzondere autoband zijn qua prestaties, op één eigenschap na: duurzaamheid. Nexen geeft aan dat met deze autoband ongeveer 80.000 km gereden kan worden. En met de toch al scherpe autobanden prijzen van Nexen levert dit een zeer goede prijs – kwaliteit verhouding op. Wat comfort betreft zal het ook goed zitten, het is een band voor de sedan, tour auto; mensen die van een comfortabele rit houden en niet teveel voor hun autobanden willen betalen.

Nexen N7000 Plus UHP

Wat betreft de N7000 van Nexen kennen we natuurlijk wel verhalen van mensen; de grip in sneeuw viel tegen maar de grip op droog en medium nat wegdek was goed. Slijtage was een minpuntje, maar de bandenprijs maakte dat weer goed. Al met al een all round band waarbij je nooit mensen écht positief hoort zijn maar ook nooit klachten krijgt. De vraag is, gaat de Nexen N7000 Plus UHP daar verandering in brengen? Nexen heeft de eigenschappen waar mensen van hielden behouden, de handeling, de performance; dingen die je van een UHP, Ultra High Performance, band mag verwachten. Waar ze aan zijn gaan werken is de slijtage. Banden slijtage is een absolute dealbreaker bij veel mensen en weerhoudt ze ervan nog eens voor dezelfde band te gaan of zelfs het bandenmerk te kiezen. Een goede zet dus van Nexen om hier aan te werken. Ook deze band wordt naar het niveau getild waarbij je 80.000 km met je banden zou moeten kunnen halen.

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog