You are here
Home > Nieuws > Bandenbranche 2015, verrassende cijfers!

Bandenbranche 2015, verrassende cijfers!

cijfers bandenbranche 2015

Volgens ETRMA, oftewel European Tyre and Rubber Manufacturers Association, was 2015 een goed jaar voor de bandenbranche in Europa.

Autobanden 3% stijging gemiddeld

Een gemiddelde stijging in de autobanden branche van 3%. Opvallend was voor autobanden de stijging in het vierde kwartaal van 12% in vergelijking met vorig jaar. Je zou zeggen dat de hoge temperaturen deze winter voor een ander resultaat gezorgd zouden hebben. Een gesprek met een bandenspecialist in Nederland zal je toch een ander antwoord geven dan 12% stijging. Waar in Europa dit dan wel bereikt kon worden zien we ook niet zo snel. Waar de stijging ook zijn grondslag vindt is bij verkoop van auto’s. De autoverkopen zijn met 9,3% gestegen en de verkoop van OE banden met 6%, voor wie het niet weet, OE staat voor Originally Equipped.

Truckbanden en tweewieler banden stijging

Ook de verkoop van truckbanden was positief. Ook hier weer woog het OE segment zwaar met een stijging van maar liefst 10%. Dit is het derde jaar op rij dat de verkoop van vrachtwagenbanden stijgt. Ook in de verkoop van banden voor tweewielers, denk aan scooters, brommers en motoren was een stijging te zien.

Landbouwbanden daling

Banden voor landbouw, tractorbanden, lieten een daling zien. Iets dat niet verwonderlijk is als je bedenkt dat dit de laatste jaren van de crisis zijn volgens sommigen. Landbouwbanden gaan erg lang mee en een jaar extra is daar een minder groot verschil dan bij bijvoorbeeld autobanden of vrachtwagenbanden. Een ander gevolg is de import van goedkopere merken uit landen als China en India. Tijd voor de landbouwbanden specialist om zich ook hier in te gaan verdiepen, want het aanbieden van deze banden in de vervangingsmarkt gebeurt nog niet veel en kan interessant zijn.

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog