You are here
Home > autobanden > Continental ExtremeContact DWS06 beste product!

Continental ExtremeContact DWS06 beste product!

ExtremeContactDWS06

De Continental ExtremeContact DWS06 is op de SEMA show uitgeroepen tot beste product! Goed nieuws voor Continental dus die het succes van de voorganger, de Continental ExtremeContact DWS moet overtroeven. Deze autoband is een gemaakt voor ultra high performance auto’s en mag het kenmerk UHP dragen. O ja, en hadden we al verteld dat het om een all season band gaat? Erg interessant dus. De reactie van Michelin is net zo extreme als de ExtremeContact DWS06: We are extremely proud!

Bron: Continental
Bron: Continental
Bron: Continental
Bron: Continental

Wat maakt de Continental ExtremeContact DWS06 goed?

Dat deze all season band opvalt mag duidelijk zijn, maar wat maakt deze band zo goed? All season banden kopen, waarom zou je deze band moeten kiezen? Bandenblog zet de gegevens voor je op een rijtje.

Grip
Zoals je van een UHP band mag verwachten geeft de band veel grip, en aangezien het een all season band is kun je deze grip op zowel droog, nat en zelfs besneeuwd wegdek verwachten. Ook rijeigenschappen als handeling hebben extra aandacht gekregen. Dit alles valt onder de naam van deze nieuwe technologie van Continental: SportPlus.

Levensduur en slijtage
De Continental ExtremeContact DWS06 heeft een goede levensduur. Dit wordt mede mogelijk genaakt door iets wat ze bij Continental “Alignment verification system” dit zijn kenmerken op de autoband waardoor je tijdig kunt zien dat je auto uitgelijnd moet worden. Een slecht uitgelijnde auto heeft snellere slijtage van banden tot gevolg.

Bandenmaten en snelheidsindex
De Continental ExtremeContact DWS06 kan de markt gaan veroveren met een enorm bandenmaten pakket van maar liefst 87 maten. Met, aangezien we het nog steeds over een UHP band hebben, snelheidsindex tot Y oftewel tot 300 km per uur. Je vergeet bijna dat we het nog steeds over een all season band hebben.

Continental ExtremeContact DWS06 Bandentest

De eerste bandentesten zijn ook al te vinden van de ExtremeContact DWS06, en deze zijn positief. Woorden als ‘goede all rounder’ worden genoemd. In vergelijking tot eerdere banden uit de DWS, lees: ‘Dry, Wet Snow’ lijn, is de grip op zowel grond en nat wegdek verbeterd. Op droog wegdek zijn de banden mooi voorspelbaar en op nat wegdek, nouja ook. De banden houden de auto op de weg in plaats van weg te drijven over de filter van water.

ExtremeContact DWS06 sneeuw
In sneeuw is er nog steeds de grip en de controle op de handeling die je nodig hebt. Je kunt verwachten dat de ABS af en toe zal ingrijpen. In veel sneeuw zullen de banden hier en daar wat grip verliezen toch zul je deze snel en makkelijk weer terug krijgen en kun je nog steeds spreken van een goede all season band.

Conclusie
Kortom, de ExtremeContact DWS06 van Continental is zeker de moeite waard om te gaan proberen als je een snelle auto hebt en op zoek bent naar een band die grip biedt in alle omstandigheden. Het grote maten pakket geeft autorijders volop de mogelijkheid van deze banden gebruik te maken. Een mooi product waarvan de eerste signalen erg goed zijn en waar je waarschijnlijk erg tevreden over zult zijn!

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog