You are here
Home > autobanden > Yokohama -25% winst

Yokohama -25% winst

Yokohama banden

Oei, Yokohama heeft een zwaar verlies in de winst van afgelopen kwartaal gehad. Het bedrijf boekte een kwart minder winst dan een jaar geleden. Slecht nieuws dus voor onze vrienden in Japan. De bandenfabrikant geeft zelf aan dat het aan de zachtere winter in Japan ligt. Een andere reden is dat er minder auto’s op Yokohama banden uit de fabriek rollen, simpelweg omdat er überhaupt minder auto’s uit de Japanse autofabrieken komen. Dit wordt echter tegengesproken door het feit dat de omzet wél een paar procent gestegen is. Tel daar de lagere prijs voor de grondstoffen bij op, waar bijna de hele bandenmarkt van profiteert een je vraag je toch iets af.

Wat is er met Yokohama aan de hand?

Je zult je afvragen, wat is er met Yokohama aan de hand? Beginnen ze toch de strijd die gaande is tussen de gevestigde orde van bandenmerken en nieuwe Chinese merken en private labels te verliezen? Om het in perspectief te zien, de bedrijfsresultaten van Yokohama waren vorig jaar erg hoog, het kan zijn dat die piek nu weer wat recht getrokken wordt. Ook was de Japanse Yen minder waard, wat een vertekend beeld geeft.
Toch is het Japanse bandenmerk sterk aan de weg aan het timmeren. Een aantal voorbeelden:

  • De Yokohama TY527, vrachtwagenband komt met drie nieuwe bandenmaten
  • In Mississippi opende Yokohama onlangs een grote fabriek
  • Verschillende deals met autofabrikanten waaronder Mazda en Mercedes

De toekomst voor Yokohama

Al met al lijkt het er beter uit te zien voor Yokohama dan je eerst zou vermoeden en hopen we dat het bij een matig kwartaal blijft gezien de omstandigheden. Wel zal Yokohama met een antwoord moeten komen op de steeds zwaardere prijsdruk die bandenspecialisten al langer voelen en die de laatste jaren nu ook bij de fabrikant beginnen te tellen. Met het steeds beter worden van Chinese banden zullen de A merken zich verder in merkbeleving (Yokohama Chelsea) en innovatie moeten onderscheiden. Het is een spannende tijd in de bandenbranche!

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog