You are here
Home > autobanden > Apollo wil banden verkopen, wordt eigenaar Reifen.com

Apollo wil banden verkopen, wordt eigenaar Reifen.com

apollo reifen

Apollo, de Indiase banden fabrikant en moederbedrijf van Vredestein, koopt één van Duitslands meest bekende en grootste distributeurs. Reifen.com was er al vroeg bij met een webshop in 6 verschillende landen en in Duitlsand ook fysieke filialen waar een consument naar binnen kan stappen. Al met al een aardig bedrijf dus, waar ook een aardig prijskaartje aan hangt. Voor de overname mag Apollo een 45.6 miljoen euro neertellen.

Wat moet Apollo met Reifen.com?

Je krijg wel eens het idee dat een bandenfabrikant links en rechts zijn eigen afnemers, de garages en bandenspecialisten voorbij aan het gaan is. We zagen het al eerder met Michelin gebeuren en nu ook met Apollo. De overname is, aldus topman Neeraj Kanwar, een strategische stap. Wij van Bandenblog begrijpen het wel, je wilt meer grip op en verdere distributie en verkoop van je banden. Toch is de vraag of dit de weg is. Wanneer mensen hun banden via Reifen.com kopen wordt de bandenspecialist gedegradeerd tot een handige Harry met een steeksleutel. Hij mag de autobanden er nog wel even onder zetten voor een paar tientjes.

Duitsland, enorme maar moeilijke bandenmarkt

De bandenmarkt in Duitsland is groot maar erg moeilijk om controle op te krijgen. Er zijn een aantal grote spelers maar ook veel middel- en kleine spelers. De prijzen liggen er, door deze hoge concurrentie, erg laag. De reden voor Apollo om hier een distributeur te kopen is daarom een strategische zet. Je kan de kanalen beter beheersen, iets dat zeker in Duitsland interessant is. Bovendien weet Reifen.com in de Duitse bandenmarkt toch enorm sterk te draaien met een jaarlijkse verkoop van 160 miljoen euro.

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog