You are here
Home > autobanden > Budgetbanden kopen goede keuze?

Budgetbanden kopen goede keuze?

bandentest nexen n blue

Zijn budgetbanden kopen een goede keuze? Dat vragen veel consumenten en zelfs sommige bandenspecialisten zich af. De Chinese banden waren zeker vroeger toch van beduidend mindere kwaliteit dan de bekende merken zoals Michelin en Goodyear. De laatste jaren is de kwaliteit omhoog gegaan en zien mensen de kwaliteit stijgen en toch zijn het nog steeds echt goedkope autobanden. Interessant dus om deze in een autobanden test te gooien, dat moet ook ACE (Auto Club Europa) gedacht hebben.

Zomerbanden test 2016 door ACE

De zomerbanden test 2016 van ACE is een wedstrijd tussen de goedkope banden. 10 budgetbanden gaan het tegen elkaar opnemen in deze strijd. De test is uitgevoerd met een Volkswagen Golf. Onderstaand de top 10 van deze bandentest met achter het bandenmerk de score.
1. Nexen N‘blue HD Plus
2. Hankook Kinergy Eco K425
3. Pneumant Summer HP4
4. Debica    Presto
5. Barum Brillantis 2
6. BF Goodrich    g-Grip
7. Viking CityTech II
8. SAVA Intensa hp
9. High Performer HS-3
10. GT Radial Champiro FE1

Op droog wegdek liggen de verschillen tussen deze goedkope autobanden niet zo ver uit elkaar. Op nat wegdek merk je pas echt welke banden onveilig zijn en welke een goede keus. De GT Radial band scoort echt onder de maat met slechte remeigenschappen en slechte wegligging en sturing. De Nexen daarentegen scoort erg goed op een natte ondergrond. Ook Barum en het onbekende bandenmerk Pneumant kun je best onder je auto hebben zitten. De bandenprijzen voor deze goedkope banden liggen 52 euro uit elkaar op een set banden. Zo betaal je gemiddeld voor een setje (4 banden) van High Performer 230 euro. Voor de Hankook is dit 282 euro. De prijs van de test winnaar, de Nexen zit op 238 euro. Zo zie je dat de duurste niet altijd de beste is en de slechtste niet altijd de goedkoopste banden zijn. En voor 238 euro een set van 4 nieuwe autobanden, dat is echt heel goedkoop. Vergelijk dit met een A merk zoals Michelin en je hebt een enorme besparing. Overleg met je bandenspecialist voor het autobanden kopen met deze test resultaten. Ben je een bandenspecialist en verkoop jij budgetbanden? Doe je inspiratie op uit deze bandentest.

Bron: ace-online

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog