You are here
Home > autobanden > Zomerbandentest 2016, welke zomerbanden kopen?

Zomerbandentest 2016, welke zomerbanden kopen?

De zomerbandentest voor 2016 is weer uitgevoerd door de ANWB, ADAC, OEAMTC en TCS, en dus krijgen we antwoord opde vraag: welke zomerbanden kopen? In het kort: Je moet de Vredestein Sportrac 5 of de Continental ContiSportContact 5 kopen afhankelijk van de bandenmaat. Voor auto’s met 15 inch is de Vredestein de beste optie, voor grotere auto’s die op 17 inch staan zijn is de ContiSportContact 5 de betere keuze.

Top 3 zomerbanden 2016 in bandenmaat 225/45 R17

 

 1. Continental ContiSportContact 5
 2. Pirelli P Zero
 3. Esa Tecar Spirit 5 UHP (Jawel, een budgetband in de top 3!)

Top 3 zomerbanden 2015 in bandenmaat 185/65 R15

 1. Vredestein Sportrac 5
 2. Continental ContiPremiumContact 5
 3. Dunlop BluResponse

Welke banden moet je absoluut niet kopen:

GT Radial Champiro, in beide bandenmaten komt deze er niet erg goed vanaf. Beter niet onder je auto dus!

Wat viel er verder op in de bandentest

We noemen de top 3 van de zomerbandentest 2016, nog even een aantal punten die ons verder opvielen.

 • Hankook komt er met de Ventus S1 evo2 en Kinergy Eco goed vanaf.
 • In 2013 werd er ook in deze bandenmaat (17 inch) getest, ook toen was de Continental ContiSportContact 5 de winnaar
 • Michelin eindigde in beide bandenmaten in het midden, waar in 2013 ze nog op de 5e plek stonden met de Pilot Sport 3 staan ze nu op de 9e plek (Oei!). Het lijkt alsof Continental toch echt de overhand heeft genomen.
 • Een band waar hoge verwachtingen van waren is de CrossClimate, een band die zowel zomerband als winterband is maar volgens Michelin geen all season band. Het anwoord op dit raadsel lees je hier: Michelin CrossClimate. Deze band kreeg drie sterren, toch netjes voor een nouja, all season achtige band!
 • De slijtvastheid van de banden in 15 inch ligt hoger in de top 5, alleen de Hankook Kinergy scoort daarin lager, de rest allemaal goed. In 16 inch is dit andersom, daarin halen ze allemaal een redelijke score, toch is die Continental ContiSportContact 5 daarin de beste. Met beste score voor droog en nat en beste overall score is dit echt een goede keuze. De prijs ligt wel hoger dan de rest maar bij de keuze tussen deze band of de Michelin Pilot Sport 3, zelfde prijs, hoef je nu niet lang na te denken.

Veel succes met autobanden kopen deze zomer! De test kun je uitgebreid terug lezen op de site van de ANWB. Vraag je bandenspecialist naar welke band in jouw bandenmaat het beste is, want zoals je hier ziet verschillen de resultaten per bandenmaat en natuurlijk ook per auto.

 

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog