You are here
Home > Winterbanden > Winterbanden test – Top 3

Winterbanden test – Top 3

Winterbanden test Autobild, dit moet je weten voor winterbanden kopen! Top 3 winterbanden die bijzonder goed uit de bus kwamen. Eerder hadden we de slechtste winterbanden van deze bandentest al gezien. Nu zet Bandenblog de top 3 winterbanden voor je op een rijtje:

Continental WinterContact TS 850
Deze winterbanden van Continental gaan al wat langer mee. Toch komt deze band jaar na jaar weer goed uit de winterbanden test. Het bandenmaten pakket is groot en de winterband is verkrijgbaar met opties zoals XL (Extra Loaded) en FR (Velgrandbescherming). Het profiel van de band herken je aan de vele lamellen, dit zijn de ‘blokjes met groeven’. Dit heeft als voordeel dat je een korte remweg hebt. Daarnaast is de Continental WinterContact TS 850 een comfortabele en veilige winterband.

Pirelli Winter Snowcontrol Serie 3
De Pirelli Winter Snowcontrol Serie 3 is een band vol innovaties. Het rubber compound waar de band van gemaakt is bevat silica, dit geeft meer flexibiliteit tijdens koude temperaturen. Wat je meteen opvalt aan het profiel zijn alle blokken waar deze uit bestaat. Het idee van Pirelli hierachter is dat het een soort muur vormt die zowel horizontale als verticale grip biedt, niet onbelangrijk op sneeuw en ijs. In de lengte zie je over de hele band heen 2 groeven door het midden lopen met vertakkingen naar buiten toe. Hiermee kan de Pirelli Winter Snowcontrol Serie 3 water snel onder zich weg krijgen en aquaplaning voorkomen.

Winterbanden bieden de meeste grip met zoveel mogelijk profiel, wanneer het profiel te laag wordt geven de indicatoren op de band aan dat de veiligheid verminderd is.
De Pirelli Winter Snowcontrol Serie 3 kopen geeft je een goede band met uitstekende rijeigenschappen, geoptimaliseerd voor minder geluid en minder brandstofverbruik. Het maten pakket is kleiner dan die van de Continental WinterContact TS 850, kijk dus wel of je maat ertussen zit of vraag dit aan je bandenspecialist.

Barum Polaris 3
Van de Barum Polaris 3 waren we bij Bandenblog verbaast dat deze goed uit de test kwam. Ja, dit is een prima all round winterband zonder echte tekortkomingen, maar om ‘m nou als beste te bestempelen gaat ons wat ver. De prestaties op sneeuw en ijs en op droog wegdek zijn goed, op nat wegdek heb je waarschijnlijk meer aan de bovenste twee. Een voordeel is wel de lage slijtage. In het volgende onderdeel lichten we de bandenprijzen toe, deze waren in de winterbanden test van Autobild ook meegenomen. Je wilt immers een goede afweging maken tussen prijs en kwaliteit.

Bandenprijzen

Bijzonder was bij de winterbanden test van Autobild dat er niet alleen naar grip op nat wegdek, droge weersomstandigheden en met sneeuw gegeven werd. Een aspect wat zeker voor winterbanden kopen niet onbelangrijk is, de bandenprijs. We hebben van de top 3 winterbanden de gemiddelde prijs erbij gezocht in een veelvoorkomende bandenmaat namelijk 205/55 R16.

Continental WinterContact TS 850
205/55 R16 91H
Prijs per band incl. BTW: 88 euro (indicatie)

Pirelli Winter Snowcontrol Serie 3
205/55 R16 91H
Prijs per band incl. BTW: 70 euro (indicatie)

Barum Polaris 3
205/55 R16 91H
Prijs per band incl. BTW: 66 euro (indicatie)

Opvallend is dat de top 3 ook in dezelfde volgorde geprijsd is. Het scheelt niet veel, maar op een volledige set winterbanden kopen is dat toch 56 euro (indicatie). Hou er rekening mee dat bandenprijzen per aanbieder en per seizoen kunnen verschillen. Vraag je bandenspecialist naar de mogelijkheden en naar het actuele aanbod.

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog