You are here
Home > autobanden > Vredestein Quatrac Pro All Season

Vredestein Quatrac Pro All Season

vr-quatrac-pro-product-shot-_96dpi_900x600px_1_nr-8804

We weten inmiddels allemaal dat Vredestein graag flirt met mooie auto’s, knappe modellen en een zeer mooi design voor de banden. Combineer dit alles en je krijgt een idee bij hun nieuwe aanwinst waar heel wat automobilisten deze winter van gaan genieten: Vredestein Quatrac Pro All Season.

Over de Vredestein Quatrac Pro All Season

Laten we het eerst over de band hebben, daarna gaan we naar de auto’s waar deze onder komt. Ook bij deze Quatrac all season band heeft Vredestein gekozen voor haar baanbrekende concept van een zomer en een winterband aan de band te geven. Een idee waarmee de Vredestein Quatrac in alle modellen tot de beste all season banden behoren.
Het materiaal waar de band van gemaakt is, ook wel rubber compound genoemd, is zeer goed uitgedacht. Vredestein heeft altijd een sterke focus op materiaal onderzoek gehad. Zo zijn ze bezig om bijvoorbeeld banden van paardebloemen te maken. Terug naar deze Vredestein Quatrac Pro All Season, met een goede balans tussen rubber, silica en hars is een mengsel ontstaan die goede grip geeft op sneeuw en natte oppervlakken.

Je vraagt je af, kan ik met deze all season banden in Duitsland rijden? Ja nartuurlijk! Ze hebben gewoon een sneeuwvlok symbool, dus je mag er gewoon de grens mee over. Bovendien geeft de sneeuwvlok op de zijkant van de band aan dat deze banden een strenge winterbanden test doorstaan hebben.

Als we naar het profiel kijken valt ons naast het fraaie design, direct wat op: brede groeven. Water kan dus gemakkelijk onder de band uitgeperst worden. Dit geeft een verlaagde kans op aquaplaning, het water kan namelijk sneller onder de band vandaan.

Deze banden zijn, zoals vrijwel iedere Vredestein band van tegenwoordig, ontworpen door Giugiaro, een Italiaanse design firma die het design van banden van rond en zwart naar een totaal nieuw niveau getild heeft.

Vredestein Quatrac Pro All Season bandenmaten

Waar we bij de Point S all seasonbanden ophielden bij 17 inch, beginnen we bij de Vredestein Quatrac Pro All Season pas bij deze inchmaat. Deze Vredestein all season banden kopen kan in de maten 17 tot 21 inch.

Snel nog even de bandenlabels checken
Jawel, netjes een B op Grip op nat wegdek en gemiddeld een D op rolweerstand. Nu zal de rolweerstand van een winterband of, in dit geval, all season band vaak wat lager liggen dan bijvoorbeeld een zomerband. De labels kunnen per maat verschillen, je kunt je voorstellen dat de ene maat de band breder maakt en de andere maat een smallere band vormt met licht afwijkende eigenschappen.

BandenBlog conclusie

De Vredestein Quatrac Pro All Season is een zeer goede keus als je een auto hebt in het hogere segment, denk aan een Audi uit de Q serie, Volvo SUV, Alfa Romeo Stelvio of BMW 5 serie. Uiteraard past deze band ook op vele andere auto’s. Vraag je bandenspecialist hier naar voor je je nieuwe banden kopen gaat.

Bron: https://www.vredestein.nl/car-suv-van/campaigns/quatrac-pro

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog