You are here
Home > autobanden > Point S 4 Seasons 2, nieuwe all season banden

Point S 4 Seasons 2, nieuwe all season banden

Point_S_4_Seasons-2-all-season-banden

Point S is in Nederland niet echt bekend meer, maar deze met Kwik-Fit vergelijkbare bandenspecialist is nog steeds erg actief buiten onze grenzen. De komst van hun nieuwe generatie all season banden, de Point S 4 Seasons 2, bevestigd dat maar weer. Je kunt je voorstellen dat alle feedback die Point S van haar klanten krijgt, verwerkt kunnen worden in een goede autoband.

Wat houdt de Point S 4 Seasons 2 in?

Point S 4 Seasons 2
Bron: Point S

De Point S 4 Seasons 2 is een all weather band die de in 2017 gelanceerde eerste versie op gaat volgen. Deze eerste versie was alleen te kopen bij de fast fitter zelf en niet op andere plekken. Of deze nieuwe all season banden kopen ook alleen op een vestiging van Point S kan? Ja op dit moment alleen via het eigen dealer netwerk van Point S.

Veranderingen ten opzichte van de vorige versie zijn:

  • Nieuw rubber compound; het materiaal is dus anders dan zijn voorganger
  • Kortere remweg; zeer belangrijk punt bij all season banden
  • Lagere slijtage; dit klinkt iedere automobilist als muziek in de oren

Deze all season banden in Duitsland gebruiken mag gewoon, want ze zijn voorzien van een sneeuwvlok symbooltje.

Point S 4 Seasons 2, voor welke auto’s?

De bandenmaten waar de band momenteel in beschikbaar is lopen uiteen van 13 tot 17 inch. Nu raden wij af om hoger dan 17 inch voor je winterbanden te gaan, dit brengt onnodige kosten met zich mee en banden met een lagere inch maat hebben hogere zijkanten waardoor je comfortabeler rijdt. Naast auto’s zijn een aantal bandenmaten van de Point S 4 Seasons 2 geschikt voor bestelwagens.

Bandenlabels
Natuurlijk nog even naar de labels kijken, per maand verschilt dit een beetje maar over het algemeen scoort de band een C op grip op nat wegdek en rond de E en de C op rolweerstand. De rolweerstand is dus voor een volgende versie een puntje om op te gaan verbeteren.

Conclusie BandenBlog

Wat ons opvalt aan het profiel is dat Point S sterk gekozen heeft voor een winterbandenprofiel, dus met lamellen tussen de groeven in, stevige blokken aan de zijkant van de band en daarin brede groeven in de lengte heeft aangebracht om het water onder de band door te laten lopen. Je zou kunnen zeggen dat de band het uiterlijk heeft van een winterband, en aan het profiel te zien zal deze het in de sneeuw ook goed doen.
Het design verklaart ook waardoor de rolweerstand wat hoger kan liggen, deze blokken werken natuurlijk minder goed mee dan een design zoals we bij de Michelin Cross Climate zien.

Kortom, is de bandenprijs goed, en ga je met deze banden ook veel in winterse omstandigheden rijden, dan kan dit een goede keus zijn. Laat je ook zeker door een Point S medewerker voorlichten of informeer bij je onafhankelijke bandenspecialist wanneer je in de markt bent voor all season banden kopen.

Bron: https://www.points-showroom.com/en/point-s-4-seasons/

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog