You are here
Home > autobanden > Pirelli Kalender 2016… WTF?

Pirelli Kalender 2016… WTF?

Pirelli kalender 2016

Wat is er aan de hand met de Pirelli Kalender 2016? De eerste foto’s die op het web verschijnen doen in niets denken aan dat waar iedere bandenmonteur het hele jaar weer naar uitgekeken heeft. Prachtige modellen, weinig kleding en super sexy, de Pirelli kalender is uitgegroeid tot een icoon. Met de nieuwe kalender voor 2016 lijkt het echter wat anders te zijn en de vraag is of deze kalender überhaupt de muur achter de banden monteer machine of naast het koffiezetapparaat wel haalt. Geen heerlijke dames, zonnige stranden en mini-bikini’s. Oude vrouwen, veel kleding en een achtergrond die eruit ziet als een atelier van een kunstenaar. Is dit een grap?

Pirelli kalender, een icoon

Pirelli kalender 1964Al sinds 1964 wordt de Pirelli kalender gemaakt. Robert Freeman, een fotograaf beet de spits af met een editie gefotografeerd op Majorca en in Spanje. Af en toe werd een jaartje over geslagen maar vrijwel ieder jaar kon de garagehouder een nieuwe ophangen. Nouja, garagehouder… zoals we van meer Italiaanse producten gewend zijn staat exclusiviteit voorop, de kalender is dan ook niet te koop maar wordt weggeven aan een selecte groep mensen waaronder belangrijke klanten en beroemde mensen. Nu heb je een beeld van de kalender, maar nu over de inhoud.
De Pirelli kalender is niet zomaar een blootblad opgeknipt in 12 maanden. Zowel voor fotograaf als model is het een eer om eraan mee te werken. Namen als Doutzen Kroes, Heidi Klum en Kate Moss pronkten aan de muur van de werkplaats.

Pirelli, wat is er in 2016 aan de hand?

Ja, wat is er aan de hand? De kalender bevat geen bikini’s, geen tropische stranden en vrijwel iedereen hout zijn kleren aan. Is het de Chinese censuur die toch ook dit icoon de mond snoert? Wie in de kalender staan hoef je misschien ook niet direct naakt te zien (Yoko Ono van 82 jaar oud, yum) Voor wie nog wel wat naakt wil zien heeft Amy Schumer wat kleding uitgetrokken. Ook Serena Williams laat haar gespierde lichaam zien, iets waar menig bandenmonteur een slap mannetje bij lijkt.
Toch valt er ook wat voor te zeggen, het gaat om de schoonheid van vrouwen. Niet alleen uiterlijk of zoals een man ze zich wil voorstellen, maar échte schoonheid. En schoonheid van alle leeftijden en soorten. Toch wel mooi als je t zo bekijkt.

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog