You are here
Home > Winterbanden > Nieuw: Continental ContiWinterContact TS860

Nieuw: Continental ContiWinterContact TS860

continental ts860

Continental Winterbanden behoren tot de beste winterbanden. De ContiWinterContact serie bestaat dan ook al jaren. De laatste versie in deze lijn is de Continental ContiWinterContact TS860, deze band mag zich in de rij voegen van de TS850, TS830, TS810 en TS800. De voorganger van de TS860, de TS850, kwam bij veel winterbanden testen enorm goed naar voren. Zo stond de TS850 in de winterbandentest 2015 van de ANWB op de eerste plek in 16 inch en op de 5e plaats in 14 inch.
Terug naar de Continental ContiWinterContact TS860, de bandentest van de ANWB kwam deze band dit jaar niet naar voren, wel in de winterbandentest van Autobild. Daarin staat deze Continental ContiWinterContact TS860 mooi op de eerste plaats. Direct daaronder komt de Michelin Alpin 5 en de Goodyear Ultragrip 9.

Continental ContiWinterContact TS860 bandenmaten en techniek

Wat betreft de bandenmaten zul je wanneer je de Continental ContiWinterContact TS860 kopen gaat, vaak wel je bandenmaat vinden. Deze winterbanden zijn beschikbaar in 14inch tot 17 inch. Daarin natuurlijk verschillende breedtes, hoogtes, gewichts- en snelheidsklassen. Ook is deze band er met velgrand bescherming en verstevigde zijkant. Je kan dus altijd wel een band vinden die bij jouw auto past.

De Continental ContiWinterContact TS860 is een verbetering op de oudere TS850, een goede basis om van te starten met doorontwikkelen. Het compound van de band bevat zoals meerdere banden tegenwoordig hebben, Silica, een stof die dempend werkt en de remweg korter kan maken. Het bandenprofiel is geoptimaliseerd voor snelle waterafvoer, dit voorkomt aquaplaning. Verder is het profiel geoptimaliseerd op meer grip in bochten.

Bekijk hier de prachtige product video van Continental
De Continental ContiWinterContact TS860 kopen?

Op de vraag of je de Continental ContiWinterContact TS860 kopen moeten, kunnen we samenvattend wel stellen dat je zeker geen miskoop zult doen. De band is goed uit de testen gekomen, van een gerenommeerd bandenmerk en zal zeker de kwaliteit kunnen bieden die we uit de ContiWinterContact serie gewend zijn. Eventuele alternatieven die je zou kunnen overwegen zijn de Goodyear Ultragrip 9 of de Michelin Alpin 5. Uiteraard kun je ook verder kijken naar andere banden van de beste bandenfabrikanten ter wereld, zoals bijvoorbeeld de Vredestein Snowtrac, Nokian WR D4 of de Dunlop Winter Response. Uiteindelijk kun je namelijk nooit blind op bandentesten afgaan aangezien altijd testauto’s en omstandigheden anders kunnen zijn. Het beste is voor jezelf bepalen welke banden jij bij jezelf en je rijstijl vindt passen.

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog