You are here
Home > autobanden > New kid in town: Laufenn banden

New kid in town: Laufenn banden

laufenn s fit as

Enige tijd geleden hebben we het al even gehad over het nieuwe bandenmerk van Hankook: Laufenn banden. Dit bandenmerk gaan we nu ook in Nederland, Belgie en Luxemburg tegenkomen. TTI gaat dit merk samen met nog twee andere bandenmerken op de markt brengen. De andere merken zijn weer van Chinese komaf: Toledo en Torq. Laufenn is daarin anders, als submerk van het succesvolle Hankook dat zich na jaren van promotie en innovatie toch wel bij de A merken mag scharen. De fabriek van Laufenn staat ook nog eens niet in China maar in Hongarije, vlakbij dus. Maar de vraag is: wil ik deze banden onder mijn auto, of als je garagehouder of bandenspecialist bent: Moet ik ook deze banden gaan aanbieden?

Laufenn bandentest, deze banden kopen?

Moet je deze banden kopen als consument? En als bandenspecialist, vraag je je af: ook deze banden in mijn magazijn? Allereerst ziet het merk er goed uit, de branding is erg sterk zoals je van Hankook kon verwachten. Dit merk je uiteindelijk niet in het product, maar maakt het jou als bandenspecialist of als consument makkelijk om meer over het merk te weten te komen. Kijkend naar de producten ziet het er gewoon goed uit. Bovendien biedt het merk een all season band, tegenwoordig een belangrijk segment. De S-fit all season en de G-fit all season hebben een, als je de foto’s en statistieken mag geloven, een goed profiel voor afvoer van water. Wat betreft grip op sneeuw en ijs, blijft daar een vraagteken staan. Om die vraag beantwoord te krijgen zullen we toch op de eerste bandentesten moeten wachten. De X-fit, de terreinwagen band van Laufenn heeft een profiel waaraan je kunt zien dat er aandacht is besteed aan de functie van de band. In de eerste reacties die we tegenkwamen kan de band zich niet meten met een Michelin of Goodyear terrein band, maar daar is de prijs ook naar.

Onze gedachte over deze banden is dat, wanneer je op zoek bent naar de beste band of naar de goedkoopste band, je beter even verder kan kijken. Zoek je een goede prijs – kwaliteit verhouding en wil je daarvoor iets aan prestaties inleveren; probeer ‘m en stuur ons je ervaring zodat je andere consumenten en bandenspecialisten helpt.

Laufenn autobanden

Het gamma van Laufenn autobanden bestaat momenteel uit 5 modellen waarvan 2 all season, 1 winterband en 2 banden voor SUV/4×4. Onderstaand even een overzichtje.

laufenn x fit ht

 • Beschikbaar in bandenmaten tussen 15 en 18 inch
 • Innovatie voor snelweg en verharde wegen
 • All season

 

laufenn x fit at

 • Beschikbaar in 15 tot en met 18 inch
 • Innovatie voor off road gebruik
 • Bescherming tegen stenen in het profiel

laufenn i fit winter

 • Beschikbaar in 14 tot en met 18 inch
 • Innovatie voor de winter en comfort

laufenn g fit as

 • Beschikbaar in bandenmaten tussen de 13 en 17 inch
 • Innovatie voor comfort en brandstof effciĆ«ntie
 • All season

laufenn s fit as

 • Beschikbaar in veel maten in 17 en 18 inch
 • UHP Ultra High Performance
 • All season

Wat ons direct opvalt is hoe goed dit merk direct de behoefte in de markt vervult. All season banden zijn populair en het nieuwe merk van Hankook, Laufenn slaat eerst de afzonderlijke zomerband over en gaat direct naar een All season band. Zoals eerder genoemd is het de vraag of het profiel wel geschikt is voor de winter. Op dit moment is ook nog niet duidelijk bij ons of het merk het 3 peak mountain snowflake symbol mag voeren. Dit is een soort keurmerk waaraan je kunt zien dat de band getest is en goed bevonden is voor winterse omstandigheden. Wanneer het dit symbool krijgt dan kun je stellen dat de band voldoende grip in sneeuw zal bieden, toch zal het niet een vervanging zijn voor een echte winterband. Dus nogmaals aan de pioniers onder ons, probeer deze banden uit. Aan de rest: wacht op de bandentesten en op de keuring voor dat winter symbooltje.

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl

2 thoughts on “New kid in town: Laufenn banden

 1. Sinds 9 april de Laufenn X FIT VAN onder onze camper. De vorige banden waren Continental type Vancocamper 215/70 R15 CP. 11 jaar oud nu. Camper hebben we vorig jaar gekocht. Keuze is gevallen op de Laufenn om maar 1 reden, het geluidsniveau tijdens het rijden. Het is natuurlijk altijd een gok wat er in de praktijk van overblijft maar ik ben meer dan tevreden.

  1. Hoi Eddie, bedankt voor je feedback, ik weet zeker dat dit ook andere automobilisten en camper-rijders in hun keuze voor camper banden kan helpen!
   Groet, Team BandenBlog

Comments are closed.

Top
Bandenblog