You are here
Home > Vrachtwagenbanden > Michelin X InCity Energy Z voor elektrische bussen

Michelin X InCity Energy Z voor elektrische bussen

Michelin-X-InCity-Energy-Z

Met de Michelin X InCity Energy Z lijkt de weg open voor meer elektrische bussen. Deze nieuwe, hyper-moderne band is dé oplossing voor de zware accu’s die deze bussen bij zich dragen om van voldoende energie voorzien te worden. De huidige busbanden konden 7,5 ton dragen, waardoor de maximale capaciteit van de elektrische bus gelimiteerd was. Een optie die fabrikanten van bussen toepaste was de capaciteit kleiner maken of extra grote banden gebruiken. In bandenmaat 275/70R22.5 152/148J biedt de Michelin X InCity Energy Z nu uitkomst.

Uitleg over de Michelin X InCity Energy Z

De Michelin X InCity Energy Z is voorzien van speciale kabels die het karkas van de banden sterker maakt. Hierdoor kan de band, die nog steeds het standaard formaat heeft, wel meer belasting aan maar nog steeds onder zowel de stuuras als aandrijfas gemonteerd worden. Een ander voordeel van de Michelin X InCity Energy Z is de verbetering op het gebied van geluid, de banden maken minder lawaai en, ook een waarde van het bandenlabel, de brandstofefficiëntie is verbeterd. Deze laatste twee voordelen komen niet door het karkas van de band maar door optimalisatie van met name het profiel.

Voordelen van de Michelin X InCity Energy Z:

  • Retreadable, de band kan dus “hergebruikt” worden
  • M+S (Mud+Snow) en 3PMSF (3Peak Mountain Snowflake Symbool) dus geschikt voor winterse omstandigheden
  • 3D Matrix sipe technologie: meer grip in natte of gladde omstandigheden
  • Tot nu toe enige busband die in bandenmaat 275/70R22.5 8,5 ton kan dragen

Waarom is dit zo bijzonder en welke impact merk jij ervan?

Het lijkt misschien weinig, 500 kg extra per as, maar met meerdere assen kun je dit nummer vermenigvuldigen. Nu wordt het ineens een enorme verbetering waardoor bussen meer capaciteit kunnen krijgen, zowel aan accu’s als aan pasagiers. De volgende keer dat jij in een elektrische bus zit, kan het zomaar zijn dat jouw plaats mogelijk gemaakt is door Michelin!

Dan nog over de bussen zelf, elektrische bussen zijn een absolute uitkomst voor de drukke binnensteden. Openbaar vervoer wordt steeds belangrijker, net als het milieu maar ook de leefbaarheid in de stad. Jij wilt toch ook liever in een stille stad wonen waar je gemakkelijk en schoon van A naar B kunt reizen? Deze band heeft Michelin ontwikkeld met Proterra, en misschien zegt deze naam je nu nog niets, maar in de toekomst ga je deze vaker tegenkomen. Proterra maakt onder andere elektrische bussen en is hier één van de leidende fabrikanten in.

Bron: Proterra
Bron 2: Michelin

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog