You are here
Home > Geen categorie > Michelin / Ropa – R- Soil Protect wint zilveren Agritechnica Innovation Award

Michelin / Ropa – R- Soil Protect wint zilveren Agritechnica Innovation Award

Michelin Ropa R-Soil

Michelin tractorbanden zijn een klasse apart. De innovatie die Michelin nastreeft in de landbouwbanden is werkelijk ongekend. De nadruk ligt hierbij op bodemverdichting tegengaan. En in de samenwerking met Ropa, fabrikant van landbouwmachines gaan ze nog een stap verder met R-Soil Protect. En nu dus een zilveren mediale, de Agritechnica Innovation Award. Gefeliciteerd!

Michelin / Ropa – R- Soil Protect

Michelin / Ropa – R- Soil Protect sluit aan bij Michelin Ultraflex technologie. Landbouw- en met name tractorbanden die de bodem ontzien door op langere spanning te rijden. R-Soil is een technologie en een innovatie in het chassis die hydraulisch de druk verdeeld waardoor er nooit teveel druk op 1 wiel komt. Belangrijk als je bedenkt dat de tractorbanden op een spanning staan van 1.4 bar (1.4 bar minder dan een normale tractorband nodig zou hebben!) De banden die met deze lage spanning kunnen werken zijn natuurlijk voorzien van de revolutionaire Ultraflex technologie. Deze technologie maakt het mogelijk op lagere spanning te rijden. Op welke landbouwbanden staat deze machine, vraag je je af? MICHELIN CerexBib IF CFO in de bandenmaat: 1000/55 R32.

Wat zijn de voordelen van R-Soil:

  • Slechts 1 bar druk op de grond
  • Stabiliteit van het voertuig is vergroot
  • Grotere voetprint van de banden en daardoor beter verdeelde druk
  • Op een helling van 10% kan het voertuig nog steeds horizontaal rijden

Agritechnica is de grootste landbouwbeurs ter wereld en de organisatie was onder de indruk van deze innovatie. Bovendien is dit een innovatie die agrariƫrs overal ter wereld ten goede komt aangezien een minder verdichte bodem een hogere opbrengst kan hebben en water makkelijk afvoert. Michelin heeft dus weer een mijlpaal bereikt in het beschermen van de bodem en waarschijnlijk alweer een nieuwe standaard gezet!

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog