You are here
Home > Winterbanden > Michelin koopt Fox Farm

Michelin koopt Fox Farm

winter

En hiermee heeft Michelin geen neven bedrijf gestart om een boerderij voor vossen te beginnen. Voor wie het niet weet, Fox Farm, gelegen in de plaats Ivalo in Finland is een test locatie voor winterbanden. Michelin gebruikte deze locatie al meer dan 20 jaar exclusief maar heeft nu de stap gezet om eigenaar te worden. Hiermee kan Michelin de locatie voor winterbanden testen verder naar eigen smaak gaan inrichten en optimaliseren.

Waarom heeft Michelin belang bij deze locatie?

De Fox Farm bevat alles wat nodig is om een goede winterbanden test uit te voeren. De ligging liegt er niet om, 200 mijl ten noorden bij de arctische cirkel, enorm veel hectare koud en bar landschap met daardoorheen een baan om door de sneeuw te rijden. Ook zijn er speciale banden om acceleratie en remweg van winterbanden te testen in zowel sneeuw als ijs. Het bevat hellingen… je kan je een voorstelling ervan maken.

winterbanden test locatie

Michelin gebruikte deze test locatie altijd al veel, zo werden er in 2014 meer dan 2000 winterbanden getest waaronder 400 vrachtwagenbanden. Aangezien voor het transport naar Rusland en bijvoorbeeld Noorwegen de banden aan extreme eisen moeten voldoen, is de Fox Farm een ideale plaats om nieuwe technologieën te testen. Het is dan ook de Technologie afdeling van Michelin die deze aankoop gedaan heeft. Hiermee is deze plaats in de toekomst zeker gesteld, iets dat met de opwarming van de aarde geen slecht idee is. In de winter daalt de temperatuur tot -30 graden, koud genoeg dus om jouw Michelin Alpin winterbanden een goede winterbanden test te geven!

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog