You are here
Home > Winterbanden > Michelin Alpin 5

Michelin Alpin 5

michelin-alpin-5-foto
michelin alpin a5 velgen
Mooie foto van Michelin Alpin A5 op lichtmetalen velg.

Misschien wel hét meest bijzondere winterbanden profiel wat we hier op de redactie van Bandenblog ooit gezien hebben, de Michelin Alpin 5. Maar tegelijk een prachtig profiel, de V vorm belooft veel goeds wat betreft de prestaties op nat wegdek! Michelin heeft dit bijzondere bandenprofiel ontwikkeld voor meer grip in de sneeuw, betere prestaties op nat wegdek en goede stuurprecisie. De lamellen van de band lopen door in het hele profiel, hierdoor is afname van prestaties naarmate deze Michelin winterbanden slijten veel minder aan de orde.

Michelin Alpin 5 kopen

Wil je de Michelin Alpin 5 kopen? Dat kan, in vrijwel iedere bandenmaat tussen de 15 en 17 inch is deze winterband beschikbaar. Er is zelfs een 19 en een 20 inch winterband aan het assortiment toegevoegd. Wauw! De 19 inch is in maat: 205/55R19, de 20 inch in 195/55R20. De hoogste snelheidsklasse waarin je de Michelin Alpin 5 kunt kopen is V dus tot 240km per uur. Mocht je een andere 19 inch winterband zoeken, dan kan de Dunlop WinterSport 5 uitkomst bieden, die heeft in 19 inch nog meer maten beschikbaar.
Wat betreft de opties op deze winterbanden, laat Michelin je ook niet in de kou staan (haha). Je kan de banden krijgen met de volgende opties: verstevigd (XL), runflat, Selfseal (kan kleine lekkages tegenhouden), Audi en Mercedes goedkeuring symbool.

Michelin Alpin 5 bandenlabels
Wat betreft de bandenlabels, dit verschilt per bandenmaat, zet Michelin goede resultaten neer. Opvallend is de geluidsklasse in veel maten met slechts 68dB, dit is erg stil voor een winterband. De grip op nat wegdek heeft een B, dat is gewoon goed. Waar we enigszins meer van verwacht hadden was de brandstof efficiëntie, deze scoort in veel maten een E of zelfs een F. Van zo’n nieuwe band zou je meer verwachten, zeker aangezien dit hetzelfde is als de voorganger, de Michelin Alpin A4.

Michelin Alpin 5 testen

Wat zeggen de winterbanden testen over de Michelin Alpin 5? Kort samengevat komen de volgende punten naar voren:

  • Over het algemeen kunnen we zeggen dat de Michelin Alpin 5 test goed gegaan is
  • Prima grip op nat wegdek
  • Goede grip op droog wegdek
  • De band blijft goed presteren in de sneeuw en op ijs
  • Slijtvastheid is redelijk

Kortom, de Michelin Alpin 5 is een winterband zoals we van Michelin gewend zijn. Hier en daar hadden we misschien meer verwacht van zo’n premium bandenmerk, maar dit mag de andere kwaliteiten die deze winterbanden hebben niet beïnvloeden. De Michelin Alpin 5 is een aanrader om te kopen, maar het kan slim zijn nog een aantal alternatieven te overwegen.

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog