You are here
Home > autobanden > Maserati op Pirelli, zo logisch als parmezaanse kaas op pasta!

Maserati op Pirelli, zo logisch als parmezaanse kaas op pasta!

maserati levante pirelli

Maserati Levante, de langverwachte SUV van Maserati is er. Gelanceerd tijdens de autosalon van Genève, is de Levante een feit. Maar op wat voor banden komt deze SUV? Op Pirelli’s natuurlijk. Logisch toch! De relatie tussen Maserati en Pirelli bestaat al heel lang en in de ontwikkeling van deze band voor deze specifieke auto is veel werk gestoken. De band in kwestie is de Pirelli P Zero in aangepaste vorm voor de Levante. De Levante is op dezelfde basis gebouwd als bekende Maserati’s zoals de Quattroporte en de Ghibli. De Pirelli P Zero was al voor deze auto’s geschikt gemaakt. Een SUV is echter een heel andere auto, en dus moest de P Zero tal van wijzigingen ondergaan om een perfecte symbiose te creëren tussen auto en band.

Maserati Levante, wat kun je er van verwachten?

Op de promotie filmpjes zien we de Maserati Levante door een bos rijden, ploeteren in de modder aan een rivierbedding maar ook bij een luxe woning en in een mediterrane plek. Een auto die alles zou moeten kunnen. Nouja, het blijft vergelijkbaar met concurrenten in de toch al drukke markt van SUV’s. De prijs voor deze SUV is ook niet mis, ruim 100.000 euro zal de basis gaan kosten. En de S versie zal ongeveer 140 duizend euro kosten. Dit komt mede door de hoge uitstoot, je kan ruim 50 duizend euro aan BPM betalen. De vraag is dan ook of de SUV in huidige vorm nog kan blijven bestaan. Als je straks in Nederland en omliggende landen bepaalde milieu zones niet meer in mag, hoe leuk is deze auto dan nog? Vervuiling is een actueel thema en elektrische auto’s zoals de Tesla profiteren hiervan. Binnen 24 uur waren er al 180 duizend bestellingen voor de nieuwe Tesla Model 3.  Iets later waren dit er al 276 duizend. Een enorme stijging als je bekijkt dat Tesla vorig jaar iets meer dan de 50 duizendste auto afleverde. De vraag is niet of maar wanneer de eerste elektrische SUV voor het hogere segment onthuld wordt op een autosalon ergens in de wereld en of het voor de Maserati Levante misschien gewoon nét wat te laat is. We zullen het zien!

Pirelli P Zero, een band met geschiedenis

De P Zero is een band met een rijke geschiedenis. Al sinds het ontstaan in 1986, met oog voor detail en gericht op performance is de band een succesverhaal. Gemonteerd op de Ferrari F40. Een band met een hoogte van slechts 35! Een speedindex “Z” (Meer dan 240km/uur). En de Maserati Levante is ‘slechts’ een nieuwe toevoeging aan het indrukwekkende assortiment auto’s waar deze band origineel op gemonteerd is. De Levante mag zich voortaan in het rijtje noemen van Lamborghini Gallarde, Ferrari 599, Mercedes S-class en het broertje van de Levante, de Quottroporte.

 

Afbeelding: Maserati
Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog