You are here
Home > Winterbanden > Is dit jaar een bandenwissel nog wel nodig?

Is dit jaar een bandenwissel nog wel nodig?

winterverwachting-2019-2020-bandenblog

De trend is bekend, de winters in Nederland worden steeds zachter. En ook voor de verwachting voor de winter 2019-2020 is wederom zacht. En laten de feiten voor zich spreken, eind november en nog steeds 7 graden overdag. We hebben afgelopen weken een paar keer koude dagen gehad, maar over het algemeen is de temperatuur hoog. De vraag naar winterbanden? Dit is wat minder hoog daardoor. Steeds meer mensen rijden het hele jaar op zomerbanden, dit is zelfs meer dan 40%! De all season banden, die dit jaar van nog betere kwaliteit zijn dan ooit, zijn ook mateloos populair. Op dit type autobanden rijdt ongeveer 28% van het land.

Bandenwissel 2019-2020, wanneer ga jij wisselen?

Wanneer je het beste je banden kunt wisselen? Dat is een goede vraag waar de meningen over verschillen. Neemt de bandenspecialist vaak de vuistregel, “wisselen bij temperatuur onder de 7 graden”, de Nederlandse automobilist denkt er anders over. Die wisselt liever wanneer het weerbericht sneeuw en ijs aankondigt. En beide hebben gelijk, want rij jij met je auto overdag, korte afstanden (dit doen de meeste bestuurders) dan zijn die zomerbanden prima. De gemiddelde temperatuur die voor winter 2019-2020 voorspeld wordt is zelfs 5,4 graden!

Winterbanden Duitsland en andere wintersport gebieden

Er is één groep die ieder jaar gewoon de winterbanden monteren, de wintersporters onder ons. Want in de wintersport gebieden ligt, hoe kan het ook anders, gewoon sneeuw. En dat je weet dat in Duitsland winterbanden verplicht zijn, dat verwacht de Duitse politie gewoon van je. Wist je trouwens dat als je een ongeluk maakt in landen waar winterbanden verplicht zijn, de verzekering hierop let in de schuld vraag? Zo kun je zelfs de schuld van een ongeluk krijgen waarbij je volgens de verkeersregels in je recht stond.

All season banden Duitsland wintersport

Voor wintersport hoef je echter niet persé winterbanden te hebben, je mag ook all season banden met sneeuwvlok symbool hebben. Dit symbool, officieel 3peak-snowflake-mountain symbool genaamd, geeft aan dat de all season band dezelfde testen als winterbanden hebben volstaan. All season banden kunnen dus een goede oplossing zijn met zachte winters zoals ook voor dit jaar voorspeld is.

Wat is onze conclusie? Je kunt prima nog even wachten tot de weersverwachting kouder weer aangeeft, zorg er echter wel voor dat als er sneeuw ligt en je geen winterbanden hebt, je een alternatief hebt voor de auto. Want in de sneeuw met zomerbanden rijden? Dát is nooit een goed idee!

Bron: Weeronline

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog