You are here
Home > Winterbanden > Hankook I* cept RS2

Hankook I* cept RS2

hankook i* cept RS

Hankook voegt een nieuw model toe aan haar winterbanden programma, de Hankook I* cept RS2. De wat? Ja, de Hankook I* cept RS2, een betere naam kon je gewoon niet bedenken. Zoals je kunt zien heeft deze band een V vorm profiel, iets dat we al langere tijd niet meer veel zagen maar recent toch wel weer voorbij zien komen. Met de band richt Hankook zich op midden en west Europa waar de winters niet al te streng zijn.

Waarom zou je kiezen voor de Hankook I* cept RS2?

Dat is een goede vraag, zoals je leest richt Hankook zich op de gematigde winter, maar, horen we je denken, is deze winterband dan wel goed? Waarom zou ik niet voor Nokian winterbanden gaan, gemaakt voor echt barre omstandigheden? We hebben een lijstje gemaakt van de voordelen die je van deze band kunt verwachten:

  1. Geoptimaliseerd profiel om aquaplaning te voorkomen, niet geheel onbelangrijk bij gematigde winters want nog voordat het echt vriest, kan het alweer gaan dooien.
  2. Lage rolweerstand wat het brandstofverbruik omlaag brengt en de uitstoot van CO2 ook netjes binnen de perken houdt.
  3. Het materiaal blijft ook bij lange temperaturen flexibel waardoor je goede grip mag verwachten.
  4. Enorm mattenmaker, je kan deze band in heel veel maten tussen de 13 en 16 inch krijgen, ook is er een Hankook I* cept RS2 verkrijgbaar met bandenmaat 225/45R17. De band lijkt zich hiermee dus echt te richten op het segment van de kleine en midden-klasse auto.
  5. De band heeft, zoals je van iedere winterband mag verwachten, het sneeuwvlok symbooltje, met andere woorden, deze band is ook onafhankelijk als een goede winterband getest.
Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog