You are here
Home > Winterbanden > Hankook bestelwagenbanden; deze winter 2 nieuwe modellen

Hankook bestelwagenbanden; deze winter 2 nieuwe modellen

Nog geen winterbanden voor 2019 gekocht? Misschien maar goed dat je gewacht hebt, want Hankook komt met 2 nieuwe winterbanden voor bestelwagens op de markt. Wat échte winterband betreft kun je vertrouwen op de Hankook Winter i*cept LV, kenners van Hankook banden kennen als de i*cept modellen, en veel mensen zijn er goed over te spreken. Met deze versie, de Hankook i*cept LV, is er nu ook een model voor je bestelwagen of kleine vrachtwagen.

 

hankook-winter-icept-lv

Voordelen Hankook i*cept LV:

  • 10% betere levensduur banden (Hankook eigen test)
  • Breder profiel
  • Geoptimaliseerde groeven

Het tweede model die Hankook ons deze winter aanbiedt, is de Hankook Vantra ST AS 2, waarin de AS voor All season band staat. Voorzien van het 2-peak mountain snowflake symbool (3pmsf) mag deze band zich gecertificeerd voor winterse omstandigheden noemen. Dit icoon mag alleen op de band wanneer deze geschikt is voor sneeuw en ijs. Geen wonder dat in veel landen een all season band alleen toegestaan is wanneer dit symbool erop staat. Winterbanden verplicht in Duitsland betekent dus ook all season banden met 3pmsf symbool.

De Hankook Vantra ST AS 2 heeft de beschikking over de nieuwste technologie, waaronder Ice-Philic-Technology, een techniek die meer grip geeft als de temperatuur daalt.

 

hankook-Vantra_ST_AS2Voordelen Hankook Vantra ST AS 2:

  • Goede grip bij koud weer
  • Voorzien van 3pmsf symbool en daarmee geschikt voor winterbanden verplicht norm in de meeste landen

Hankook bandenmaten

De Hankook Vantra ST AS 2 komt in 15 verschillende bandenmaten op de markt, van 14 tot 16 inch. Dit is voor vrijwel alle bestelwagens geschikt, tenzij je natuurlijk de standaard velgen onder je bestelwagen voor dikke lichtmetalen velgen 17 inch of hoger vervangen hebt!

De Hankook Winter i*cept LV winterbanden komen in de maat 15 tot 17 inch en in totaal zal het bandenmatenpakket 24 maten bieden met een maximale breedte band van 235mm. Dus ja, deze band kan wel onder je bedrijfsbus als je er die glimmende lichtmetalen wielen onder hebt zitten. Nu willen we je het niet aanraden, want je velgen blijven mooier als je ze in de winter niet gebruikt. Monteer dus winterbanden op velg onder je bus in de winter, dit kunnen gewoon goedkope stalen velgen zijn. En dan kun je vanaf de lente weer op je mooie lichtmetalen velgen rijden.
Nog een bijkomend voordeel, een band met een lagere inch maat rijdt over het algemeen comfortabeler, je hebt namelijk een dikkere “wang” van de band, kortom meer rubber en meer lucht waarmee de band oneffenheden in de weg kan opvangen en je een comfortabele rit geniet!

Bandenblog tip

Check altijd de winterbanden en sneeuwketting verplichting in je land van bestemming en zelfs in het gebied. In Nederland kennen we dit niet, maar in het buitenland zijn ze hier streng op, zeker als je een aanrijding hebt, wordt hier naar gekeken.

Nu nog maar wachten op de all season- en winterbandentest 2020 waar we deze twee toppers waarschijnlijk wel in tegen gaan komen. Voor de bandentest van 2019 zal het misschien nog wat kort dag zijn, maar laten we hopen dat de resultaten er snel zijn. Vraag eventueel je bandenspecialist naar zijn ervaring met deze banden!

Foto’s banden: Hankook Media Center

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog