You are here
Home > autobanden > Gratis banden oppompen, zo hoort het!

Gratis banden oppompen, zo hoort het!

bandenspanning-gratis-banden-oppompen

Het lijkt erop dat gratis banden oppompen eraan zit te komen. Eindelijk begrijpt het kabinet dat veiligheid in het verkeer een direct resultaat is van autobanden op de juiste spanning. Bovendien help je het klimaat er ook nog eens mee, en ook niet onbelangrijk je eigen portemonnee.

Want die vijftig cent of volle euro die het kost, had je natuurlijk makkelijk terug verdient doordat je auto met de juiste bandenspanning minder brandstof verbruikt. Maar die centen in zo’n machine gooien bij een tankstation, lijkt een onoverkomelijke drempel waar eigenlijk niemand zin in heeft. Zoiets als een betaald telefoonnummer van een klantenservice, je snapt dat het geld kost, maar je hebt gewoon totaal geen zin om daar geld aan te besteden. En heb je eindelijk je over die investering heen gezet, je auto naast zo’n pomp geparkeerd, dan zie je dat je geen los muntje hebt waardoor je nog steeds je banden niet kunt oppompen.

Simpelweg twee keer per jaar, tijdens de apk keuring en de bandenwissel je banden oppompen is gewoonweg te weinig. En nu is er dus eindelijk een slimme politicus in Den Haag die zowel de winst die op milieu als op verkeersveiligheid wil gaan pakken met een kleine, simpele regel; gratis lucht in je banden bij de tankstations. Een service die er al lang had moeten zijn. Zoals gratis kraanwater bij een restaurant, ik ben een mens en heb gewoon water nodig. En zo heeft je auto gewoon lucht in z’n bandjes nodig. Je redt het wel zonder, maar het kan gewoon veel beter.

Nu maar hopen dat de politieke molen net zo snel wil draaien als de wielen onder je auto en je binnenkort gratis die lucht kan tappen bij de tankstations.

Nog even de voordelen op een rijtje van rijden met de juiste bandenspanning banden:

  • Beter voor je portemonnee, lager brandstofverbruik en minder slijtage van je banden waardoor je ze snel moet vervangen
  • Beter voor verkeersveiligheid, minder ongelukken doordat banden op de juiste spanning beter sturen en een kortere remweg geven
  • Beter voor milieu; minder brandstofverbruik is minder uitstoot en een lagere slijtage banden is minder microplastic van rubber in de berm en natuur
Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog