You are here
Home > Winterbanden > Dunlop Winter Sport 5, een aanrader voor de sportieve rijder

Dunlop Winter Sport 5, een aanrader voor de sportieve rijder

dunlop winter sport 5

Een winterband die het erg goed deed in de winterbandentest van 2016 in 17 inch is de Dunlop Winter Sport 5. Deze winterband van Dunlop biedt grip op zowel droog en nat wegdek maar ook in sneeuw en op ijs. Op de bandenlabels scoort deze band ook goed. In de veel voorkomende bandenmaat 225/45 R17 met loadindex 91 en snelheidsindex V, zijn de bandenlabels als volgt:
Een C voor energieverbruik, een B voor grip op nat wegdek en een geluid van 70dB waarmee de band in klasse 2 van 3 valt.

Bandenmaten Dunlop Winter Sport 5

De Dunlop Winter Sport 5 is verkrijgbaar in de meest voorkomende bandenmaten en in veel verschillende snelheidsklassen, waaronder hogere snelheidsklassen. Zeker voor automobilisten die de voorkeur hebben voor snel rijden kan dit uitkomst bieden aangezien veel winterbanden niet met hogere snelheidsklassen gemaakt worden.

Welke technologie zit er in de Dunlop Winter Sport 5

De Dunlop Winter Sport 5 zit vol met de nieuwste technologie van Dunlop, we noemen er een aantal die ons opvielen:

  • De Dunlop Winter Sport 5 heeft een vlakker loopvlak en daarmee meer contact met de weg. De voordelen voor jou: meer en betere grip en minder onregelmatige slijtage.
  • In plaats van voor 1 type lamel in het profiel te gebruiken, zijn er meerdere types toegepast. Dit biedt voor iedere winterse omstandigheid een antwoord.
  • De laatste tijd kom je rubbermengsels van Silica vaker tegen, Dunlop heeft in de Dunlop Winter Sport 5 gebruik gemaakt van Silica-Plus, dit geeft meer grip bij kou en nattigheid op de weg.
  • Dunlop JLB Technologie: een techniek die omtrek vervorming bij hoge snelheiden beperkt, dát had je niet verwacht in een winterband aan te treffen!

Dunlop Winter Sport 5 test

In de ANWB winterbandentest in 17 inch staat de Dunlop Winter Sport 5 op de eerste plaats. In de winterbandentest 2016 van de Autoweek (16 inch) heeft de Dunlop Winter Sport 5 de 4e plaats behaald. Andere banden die uit recente bandentesten goed naar voren komen zijn:

  • Continental WinterContact TS860
  • Michelin Alpin 5
  • Goodyear Ultragrip 9
  • Nokian WR D4
  • Pirelli Winter SottoZero 3 en Cinturato Winter
Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog