You are here
Home > autobanden > De top 7 zomerbanden voor deze zomer

De top 7 zomerbanden voor deze zomer

De top 7 zomerbanden voor deze zomer

Grip op de weg begint met de juiste banden. Voor de zomerse omstandigheden zijn dit uiteraard zomerbanden, maar daar is lang niet alles mee gezegd. Zeker niet wanneer je de banden in Nederland wilt gebruiken. Hoge temperaturen en verrassende stortbuien wisselen elkaar af en de nadruk ligt steeds meer op het besparen op de kosten voor brandstof. Allemaal factoren om rekening mee te houden wanneer je op zoek gaat naar zomerbanden. Om je op weg te helpen, hebben we een top 7 samengesteld met zomerbanden die jou deze zomer op de weg houden.

De Amerikaanse held: Goodyear Efficientgrip Performance

De banden van Goodyear staan hoog in het aanzien bij de Nederlandse automobilist. Dat kan ook niet anders, want het bandenlabel laat sterke prestaties zien. Prestaties die vooral in Nederland bijzonder wenselijk zijn. Zo gebruikt Goodyear de Fuel Saving-technologie die zorgt voor een lager brandstofverbruik en zorgt WearControl voor optimale grip met een lagere rolweerstand. Ook wanneer het ineens heftig gaat regenen, heb je aan de Goodyear EfficientGrip Performance de juiste zomerbanden. Deze band krijgt een 4.4/5 van de klanten bij Oponeo!

Uniroyal RainExpert 3 – ‘regenbanden’ van de experts

Uniroyal staat bekend om de productie van regenbanden, oftewel banden die in zeer natte omstandigheden optimale grip blijven bieden. Geen overbodige luxe met de natte zomers in Nederland natuurlijk. De RainExpert 3 is het type waarbij de nieuwe technologie ‘Shark Skin’ gebruikt is. Bij het vormgeven van de band heeft de bandenfabrikant inspiratie opgedaan bij de haaienhuid. Dit zorgt ervoor dat het water nog sneller afgevoerd kan worden, waardoor er nóg meer grip is, ook bij het rijden door waterplassen.

Pirelli P1 Cinturato Verde

De Italiaanse bandenfabrikant met meer dan 100 jaar ervaring weet constant banden te ontwikkelen met namen waar we in Nederland af en toe flinke moeite hebben. De Cinturato Verde is een van die banden. Dit is een zomerband waarbij gedacht is aan het milieu. Zo heeft deze band een lage rolweerstand waarmee het brandstofverbruik (en daarmee ook de uitstoot) lager uitvalt. Goed voor de portemonnee en goed voor het milieu dus. Daarnaast zijn de banden relatief stil en is het B-label voor grip op nat wegdek een aantrekkelijke eigenschap voor de Nederlandse automobilist.

Dunlop SP Sport Bluresponse

Dunlop staat natuurlijk vooral bekend om de sportievere banden die zich ook prima houden bij het maken van abrupte stuurbewegingen en die presteren op hogere snelheden. Maar met de Dunlop SP Sport Bluresponse hebben de Britten ook een zomerband neergezet die aantrekkelijk is voor de automobilisten in Nederland. Sterke prestaties worden mogelijk gemaakt door de verstevigde blokken op het loopvlak van de band en de zijzonestructuur van deze zomerbanden gaat vervorming tegen. Een sportieve en ietwat agressieve rijstijl deze zomer? Dan kies je voor de Dunlop SP Sport Bluresponse. De banden bevinden zich in het topsegment en dat zie je duidelijk terug aan de prestaties en de levensduur bij juist gebruik (voornamelijk de juiste bandenspanning).

Continental ContiPremiumContact 5

Continental, een van de bandenfabrikanten die niet alleen goede banden maakt, maar ook vooral lange namen, heeft met de Continental ContiPremiumContact 5 weer een band in de topposities gezet. Ook Continental heeft aandacht besteed aan het milieuvriendelijke aspect door de rolweerstand te verlagen en te werken aan een nieuwe rubbersamenstelling voor de banden. De stijfheid van het loopvlak is daarnaast verhoogd, waardoor de rijeigenschappen van de band veel consistenter zijn dan die van veel concurrenten.

Bridgestone ER300, het zwarte schaap in deze lijst

De Bridgestone ER300 staat wél in de toplijst met zomerbanden voor deze zomer, maar is tegelijkertijd een beetje het zwarte schaap. Dit heeft te maken met het brandstofverbruik. Daar scoort de band namelijk een E en daarmee is het de minst milieuvriendelijke band in deze lijst – om het netjes uit te drukken. Maar tegelijkertijd heeft de Bridgestone ER300 een geluidsemissieniveau van 69dB en scoort de band een B op het gebied van grip op nat wegdek. Deze zomerband zorgt voor een hoog comfort tijdens het rijden en is ook als Run Flat verkrijgbaar (niet voor alle afmetingen). Een aantrekkelijke zomerband dus, wanneer je het brandstofverbruik even buiten beschouwing laat.

Debica Presto, een goedkopere oplossing

De banden van Debica worden vaak als ‘goedkopere oplossing’ aangeboden zonder veel in te leveren op de prestaties van de winter- en zomerbanden. Maar de Debica Presto is net even iets meer dan dit. Het is de eerste keer dat de bandenfabrikant gekozen heeft voor een asymmetrisch loopvlak met vier ribben, waardoor het water veel sneller afgevoerd wordt. In de rubbersamenstelling van deze banden is gekozen voor silica, waardoor de levensduur van de banden aanzienlijk hoger ligt dan die van de concurrenten in het middensegment. Voor een aantrekkelijke prijs heb je met Debica Presto zomerbanden die een C-label hebben voor brandstofverbruik en grip op nat wegdek, met een geluidsemissieniveau van 68dB én banden die gewoon meerdere seizoenen meegaan. Niet slecht van de Polen (die tegenwoordig gewoon onder de vlag van Goodyear vallen).

De beste zomerbanden voor deze zomer

Aan de hand van deze lijst heb je een goed idee over de mogelijke toppers onder de zomerbanden dit jaar. Houd vooral rekening met de eisen die je zelf stelt, hoeveel je jaarlijks rijdt en in welke omstandigheden de auto gebruikt wordt. Door je eigen eisen af te zetten tegen onze lijst met de beste zomerbanden voor deze zomer, heb je een goed idee welke banden je het beste onder jouw auto kunt laten zetten.

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog