You are here
Home > autobanden > ContiSense en ContiAdapt, de toekomst van autobanden volgens Continental

ContiSense en ContiAdapt, de toekomst van autobanden volgens Continental

Continental contisense contiadapt

Continental banden behoren tot de beste ter wereld, maar gaan ze nu nog beter worden? Het zou zomaar kunnen dat Continental de smart-band heeft uitgevonden. Banden die niet meer een dom stuk rubber zijn met een doordachte groef, maar banden die bomvol sensoren zitten. Met de ContiSense en de ContiAdapt komt die wereld een stuk dichterbij.

ContiSense voel je veilig op de weg met deze Continental autobanden

Een lekke band is vervelend, maar als je dit op tijd weet kun je een veilige parkeerplaats zoeken en de ANWB bellen. Maar hoe weet je of een band lek is, te heet wordt, schade heeft of gewoonweg te weinig profiel over heeft? ContiSense is een technologie van Continental die in realtime kan meten hoe de band ervoor staat. Heeft de autoband te weinig profiel, wordt de band te heet of komt er een spijker in? ContiSense geeft een waarschuwing aan de bestuurder zodat deze tijdig kan stoppen.
Deze sensoren kunnen in de toekomst ook aangeven of de weg glad is, dus niet meer een vage inschatting maken maar tijdig op echte data je rijgedrag aanpassen.

ContiAdapt, misschien nog wel een spannendere technologie van Continental

Stel je voor dat je autobanden van vorm konden veranderen. Op nat wegdek of een gladde weg wordt het contact met de weg groter voor meer grip, en op droog wegdek smaller voor een lage rolweerstand en minder brandstofverbruik. ContiAdapt, een technologie nu ontwikkeld voor de Continental autobanden gaat hiervoor zorgen. Door compartimenten met lucht te vullen kan de band meer of minder contact met de weg maken.

ContiSense en ContiAdapt banden kopen?

Sorry, de ContiSense en ContiAdapt banden kopen kan helaas nog even niet. Ze zijn zichtbaar op de autoshow van 2017 om te laten zien waar we naartoe gaan maar nog niks meer of minder dan een concept. In de toekomst wordt dit wel mogelijk en gaan zeker elektrische auto banden hiermee voorzien zijn. Een lage rolweerstand betekent namelijk minder energie verbruik en dus een grotere actieradius!

Bron: Continental

Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog