You are here
Home > autobanden > Verrassende resultaten in bandentest Finland

Verrassende resultaten in bandentest Finland

michelin primacy 3 landsail LS588

Bandentesten zijn erg handig om een indruk te krijgen van hoe een autoband kan presteren ten opzichte van andere autobanden. En daar waar meestal de top gevuld is met de bekende merken zoals Michelin, Continental en bij de winterbandentest, Nokian, kwam een Fins onderzoek, Tekniikan Maailma, met verrassende resultaten.

Bandentest 205/55R16

In de bandentest werden verschillende banden types vergeleken, dus niet alleen de A merken zoals in sommige testen, maar juist ook ruimte voor budgetbanden. Continental kwam als beste uit de test. De ContiPremiumContact 5 (Wat een lange naam is het toch) staat bovenaan! Goede grip op zowel droog als nat wegdek was het oordeel van de testmeester. Maar de grootste verassing kwam van een relatief onbekend merk: Landsail. Met de Landsail LS588 UHP (Ultra High Performance) wist het merk een goede score te halen op droog en nat wegdek, althans, qua remmen. Want wat grip betreft had de band toch last van aquaplaning. Toch eindigde de band boven de Michelin Primacy 3, deze werd beoordeeld als middelmatig wanneer het aankomt op grip op nat wegdek. Verassend dus. Het prijsverschil is daarentegen erg groot, wanneer je kijkt zie je de Landsail LS588 aangeboden worden onder de 50 euro. Voor de Michelin banden ligt de bandenprijs een stuk hoger, je mag dan al snel 80 tot 90 euro meenemen per autoband. Op een volledige set autobanden kopen kan het verschil dus oplopen tot rond de 150 euro!

Chinese banden, in de volksmond ook wel de zogenaamde budgetbanden waren tot dusver nooit boven Michelin uitgestegen waardoor het argument van goedkoop is duurkoop nog steeds enige waarheid had. Het is nu echter de primeur geweest van Landsail om boven toch wel ‘s werelds meest bekende bandenmerk te eindigen. Auw.

Autobanden kopen

Dit voorbeeld laat nogmaals zien dat het verstandig is, voor het autobanden kopen, even een paar bandentesten door te lezen. De verschillen in prijs zijn soms groter dan de verschillen in grip of remweg en dan is het een afweging die je kan maken. Voordat je autobanden gaat kopen, lees even een bandentest!

Resultaat Bandenmerk Beoordeling 0-5 sterren
01 Continental ContiPremiumContact 5 9,5 *****
02 Nokian Hakka Blue 9,3 *****
03 Pirelli Cinturato P7 Blue 9,3 *****
04 Goodyear Efficientgrip Performance 9,1 *****
05 Kumho Solus HS51 8,9 *****
06 Hankook Ventus Prime 2 8,8 *****
07 Dunlop Sport BluResponse 8,6 ****
08 Landsail LS588 UHP 8,3 ****
09 Michelin Primacy 3 8,2 ***
10 Vredestein Sportrac 5 8,2 ***
11 Barum Bravuris 3 7,9 ***
12 Firestone Firehawk TZ300 7,6 **
13 Goodride Sport SA 37 7,3 **
14 Nanhkang Econex NA 1 7,3 **
15 Apollo Alnac 4G 7,2 *
Bandenblog.nl
Werkzaam tussen de autobanden, winterbanden, truckbanden en landbouwbanden hebben we altijd nieuwtjes uit de bandenbranche. We delen het laatste bandennieuws graag met je op bandenblog.
https://www.bandenblog.nl
Top
Bandenblog